Elektronikus tinta borítja a legújabb laptop fedlapját

Nagyobb és jobb E Ink-kijelzőt kapott a ThinkBook Plus Gen 2, így még sokoldalúbb laptop lett – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 16. 14:22
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A többi gyártóhoz hasonlóan a Lenovo is egy rakás laptopot mutatott be az idei, ezúttal virtuális CES-en. Ezek között volt a ThinkBook Plus Gen 2 is, ami egy igazi különlegesség. Az elődjéhez hasonlóan ez is egy olyan laptop, aminek a fedlapjába egy E Ink-kijelzőt építettek.

Ez azt jelenti, hogy a normál képernyő hátoldalán egy elektronikus tintával működő kijelző található. Ez most nagyobb és jobb lett, már 12 hüvelykes, nagyobb felbontású és gyorsabban frissül. A szoftver is okosabb lett, ami ezt irányítja, így könnyebbé válik a könyvolvasás, naptárkezelés vagy jegyzetelés.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A 12 hüvelykes E Ink-panel már 2560 x 1600-as felbontású, többpontos érintést is támogat, érintőtollat kezel. Amikor pedig rendes kijelző kell, belül a 2560 x 1600-as, 400 nit fényerős IPS-panel Dolby Vision-támogatást is kínál.

A laptopba tizenegyedik-generációs Intel processzor, 16 GB RAM, akár 1 TB-os PCIe Gen 4-es tárhely kerülhet. A dizájn is frissebb, letisztultabb lett, sajnos a vételár azonban 1549 dollárra nőtt (ez az indulóár).

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Nagy áttörés történt a gamer laptopok piacán

Heteken belül jönnek a GeForce RTX 3000 videovezérlős gamer laptopok. A sejtettnek megfelelően az NVIDIA bemutatta a GeForce RTX 3000 videokártyáinak laptopokba szánt változatait a CES-en, ezek már a következő hetekben piacra kerülő gamer noteszgépekben is feltűnnek majd, rövid időn belül 70+ új modellben válnak elérhetővé – olvasható az Origo cikkében.

Kezdésként a 999 dollártól induló laptopokba szánt GeForce RTX 3060 gyorsabb a laptopos GeForce RTX 2080-nál, 6 GB GDDR6 videomemóriával szerelte az NVIDIA.

A cég szerint 1080p felbontásban, minden grafikai beállítást ultrára állítva akár 90 FPS-es tempóval is képes futtatni a legújabb játékokat, így az árárért cserébe egy abszolút szörnyeteg.

A nagyobbik testvére a 8 GB GDDR6 memóriával ellátott GeForce RTX 3070, ez már 1440p felbontás és ultra beállítások mellett is képes lehet futtatni a legújabb játékokat 90 FPS-sel, az 1299 dollártól induló noteszgépekben lesz kapható.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.