Emelkedhetnek a népszerű kínai mobilok árai a chiphiány miatt

A Xiaomi elnöke szerint a chiphiány növelte a cég költségeit, ezt a fogyasztók is megérezhetik.

Forrás: ORIGO.HU2021. 03. 27. 11:24
null
A Xiaomi elnöke szerint a chiphiány növelte a cég költségeit, és ezt a fogyasztók is megérezhetik. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Xiaomi elnöke szerint a chiphiány növelte a cég költségeit, ezt a fogyasztók is megérezhetik. Wang Xiang, a Xiaomi elnöke nemrég arról beszélt, hogy a globális chipválság a Xiaomi költségeit is megemelte. Utalt rá, hogy egyes esetekben a termékeik vételárai is emelkedhetnek ennek következtében – olvasható az Origo cikkében.

A Xiaomi elnöke szerint a chiphiány növelte a cég költségeit, és ezt a fogyasztók is megérezhetik.
Fotó: PIXABAY

Hangsúlyozta, hogy az eszközeik árainak optimalizálásán ezután is dolgoznak majd, a lehető legjobb árakat igyekeznek biztosítani a fogyasztók számára. Néha azonban a költségemelkedések egy részét a fogyasztókra kell hárítaniuk.

A Xiaomi elnöke elmondta azt is, hogy az egyre súlyosbodó chipválság jelentette nyomást ők is érzik, de egyelőre ez nem okoz komolyabb nehézségeket a vállalat számára.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

A kínai kütyügyártó két év múlva dobja piacra villanyautóját

A mifelénk okostelefonjairól ismert Xiaomi a Great Wall autógyártó segítségével valósítja meg villanyautóját.

A kínai Great Wall, azaz Nagy Fal nevű gyártó segítségével akar belépni az autópiacra a jelenleg szórakoztatóelektronikai eszközöket, illetve elektromos rollert és okosrobogót gyártó Xiaomi, amely a jelentős mérnökbázisának segítségével készíti majd el a villanyautó elektromos rendszerét, különös tekintettel a nem csak a szórakoztatóelektronikát, hanem az egész járművet vezérlő operációs rendszert, amit aztán megfelelő díjazás ellenében felkínál más autógyártóknak is – olvasható az Autó-Motor cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.