Ezek voltak novemberben a legerősebb androidos mobilok

Az AnTuTu legutóbbi toplistáján a Huawei Mate 40 Pro+ modellnek járt az első hely – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 07. 13:40
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AnTuTu legutóbbi toplistája a novemberi hónapra vonatkozik, és a legerősebb androidos mobilokat sorakoztatja fel. Túl sok eltérés nincs októberhez képest, nagyjából ugyanazok a készülékek vannak rajta a listán.

A szintetikus mérések királya még mindig a Kirin 9000-es chipet használó Huawei Mate 40 Pro+ és Mate 40 Pro. Feltehetően ezeket csak a Snapdragon 888-as készülékek tudják majd háttérbe szorítani, valamikor jövőre.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Harmadik a Xiaomi Mi 10 Ultra, ez és a Vivo soron következő modelljei Európában nem érhetőek el. Az ASUS ROG Phone 3 már csak a kilencedik helyre fért fel.

A középkategóriás készülékek toplistája sem sokat változott, itt az élen a Redmi 10X 5G áll, a Pro változata csak a harmadik. Ezt a mezőnyt a MediaTek Dimensity 820, a Huawei Kirin 985 és a Qualcomm Snapdragon 765G lapkákra építő készülékek uralják.

A teljes cikket ITT érhetik el.

Háromfelé hajtható telefonon dolgozik a népszerű mobilgyártó

Ugyan az első összecsukható termékük, a Galaxy Fold első nekifutásra még hagyott maga után némi kívánnivalót (habár természetesen értékelni lehetett az újítás szándékát), addig a Galaxy Z Flip és az újabb hajtható Fold modellek már rendkívül szerethető koncepcióval jelentek meg.

Hogy végül a hajtógatható készülékek jelentik-e majd az okostelefonok jövőjét, vagy megmaradnak szimpla érdekességnek, az nyilvánvalóan kiderül a következő években, de az biztos, hogy a Samsung egyáltalán nem szeretné feladni ezt a kategóriát, és további lehetőségeken gondolkodik.

Ráadásul ezúttal nem rajongók által megálmodott szerkezetekről, internetes fantáziálásokról van szó, ugyanis a lentebb látható rajzok a gyártó hivatalos, kijelzőkkel foglalkozó részlegének oldalán jelentek meg. Sajnos részleteket nem osztottak meg a tervekkel kapcsolatban, de az egyértelműen látszik, hogy milyen irányvonal mentén gondolkozik a vállalat, és ebből lehet is következtetni arra, hogy mi a szándék.

A három részbe hajtható telefon esetében például könnyen beláthatóak az előnyök. A kétrészre hajtható Galaxy Fold esetében ugyebár az történt, hogy szétnyitva kaptunk egy elég nagy kijelzőt, ami már-már a tabletek szintjét súrolta, míg becsukva egy harmadik, külső képernyőre kellett hagyatkoznunk (ami jóval kisebb és gyengébb volt, mint az egységbe összeálló belső kettő).

A képen látható koncepció esetében viszont az a helyzet, hogy valójában egyetlen nagy kijelzőt kapunk, amit két töréspont mentén lehet meghajlítani, így a Galaxy Fold alapkoncepciót tulajdonképpen tetőszelegesen alakíthatjuk ki. Valójában a felhasználó dönthet úgy, hogy teljesen kihajtva egyben használja a kijelzőt, vagy összecsukva egy sima okostelefon méretének megfelelő képernyőt hajtogat ki a telefonból. A rajzot látva tulajdonképpen az sem kizárt, hogy összecsukva a telefon eleje és hátulja is kijelző legyen.

Ez persze egy rendkívül komplikált konstrukció, és nagyon fontos a zsanérok kialakítása, de ha valakinek, akkor a Samsungnak ezen a téren már biztosan jó sok tapasztalata van.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.