Felfoghatatlan összegért vásárolt Bitcoint Elon Musk cége

A bejelentésre a kriptovaluta több mint 13 százalékos erősödéssel új árfolyamrekordot állított be, 44 ezer dollár felett.

Forrás: MTI2021. 02. 08. 16:14
Cryptocurrencies Hype: Bitcoin, Ethereum, Ripple and Cardano
Elszabadultak, majd zuhantak az árfolyamok. Fotó: SASCHA STEINBACH Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél milliárd dollárt fordított bitcoin vásárlásra a Tesla hétfői bejelentése szerint, ami új rekordra emelte a kriptodeviza árfolyamát.

A bejelentésre tíz nappal azt követően került sor, hogy Elon Musk vezérigazgató Twitter-oldalán megjelent a #bitcoin hashtag.

A Tesla bejelentésére a bitcoin több mint 13 százalékos erősödéssel új árfolyamrekordot állított be, 44 ezer dollár felett.

A Tesla bejelentette egyúttal azt is, hogy mostantól bitcoinnal is lehet fizetni termékeiért.

Elon Musk naponta említ egy részvényt, máris ugrik az árfolyam

Úgy tűnik, a részvénypiaci és néhány más befektetési termékben mutatkozó mánia olyan szinteket ért el, hogy a befektetők tömegeit egy híres ember is képes egy-egy eszközre ráugrasztani. Most ezt a világ leggazdagabb embere teszi: vajon csak mókás kedvében van, vagy tiltott árfolyam-manipilációt követ el? – tettük fel a kérdést múlt hétfői cikkünkben.

A tőzsdéken és nem tőzsdei termékek piacán egyarán az őrület jelei mutatkoznak azt követően, hogy az árak hónapok óta szakadatlanul emelkednek. A közönség úgy érzi, csak egy irány van, felfelé, ezért bármilyen hírre vagy megszólalásra hajlamosak rávetni magukat egy-egy eszközre. Elon Musk, a világ legsikeresebb vállalkozója és jelenleg leggazdagabb embere ezt a folyamatot érzékelve úgy döntött, hogy beszáll a játékba, és a Twitteren naponta megemlít egy-egy részvényt vagy más eszközt. Hogy mi a célja ezzel, azt pontosan nem tudhatjuk, de a múltban is szeretett tréfákat űzni, néha dühében cselekedett. Lehet, hogy csak görbe tükröt tart a piac és a befektetők elé, jelezve, milyen extrém lélektani fázisba jutottak, amikor nem megfontolt döntéseket hoznak, hanem bármilyen jelre rohannak vásárolni.

Elon Musk az egekbe viszi a Bitcoin árfolyamát
Fotó: MTI/EPA

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.