Ilyen lesznek a prémium kategóriás okostelefonok 2021-ben

Egy neves szivárogtató szerint Snapdragon 888 chippel és 108 megapixeles kamerával dobálóznak majd a gyártók.

Forrás: origo.hu2020. 12. 29. 16:25
null
Vajon milyen léptékű lesz a csúcsmobilok fejlődése a következő években? (A kép illusztráció) Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy neves szivárogtató szerint Snapdragon 888 chippel és 108 megapixeles kamerával dobálóznak majd a 2021-es prémium okostelefonok – írja az Origo.

A Digital Chat Station néven dolgozó szivárogtató az elismert és hiteles tech-informátorok közé tartozik, és egyre többször szállít olyan információkat, amelyek később igaznak bizonyulnak. Most megpróbálta az iparági forrásai alapján összefoglalni, hogy mire számíthatunk a mobilpiacon 2021-ben, és milyen lesz egy átlagos csúcsmobil jövőre.

Szerinte dugig leszünk Qualcomm Snapdragon 888 chipre építő csúcsmobilokkal, ez persze önmagában nem meglepő. Erre épít majd készüléket többek között a Xiaomi, a OnePlus, a Motorola és a Sony is. Ezen felül alap lesz az LPDDR5-ös RAM és az UFS 3.1-es gyors tárhely használata.

Vajon milyen léptékű lesz a csúcsmobilok fejlődése a következő években? (A kép illusztráció)
Fotó: unsplash

Egy 2021-es csúcsmobil állítólag 108 megapixeles fő kamerával támad majd, a kijelző pedig legalább full HD-s és 120 Hz-es lesz az ilyen modelleknél. A képernyő alatti szelfikamera állítólag nem terjed el 2021-ben, a jobb minőség érdekében maradnak a fúrt előlapi kamerák. Töltés terén pedig egy prémium mobiltól átlagosan 50 wattos vezetékes és 40 wattos vezeték nélküli gyorstöltést várhatunk el 2021-ben, a Digital Chat Station szerint.

Az eredeti, teljes cikk ITT érhető el.

Megjelent a jövő környezettudatos mobilalkalmazása

Létrejött az első magyar fejlesztésű zöld közösségi felület, amely nemcsak közösségi és tartalommegosztó platformként működik, hanem saját fejlesztésű algoritmus alapján, mérőszámokkal ad visszajelzést arra vonatkozóan, hogy mennyire éli valaki környezettudatosan az életét.

A Földemért Nonprofit Kft. csapata által tervezett mobiltelefonos Holnapp tulajdonságai részben megegyeznek a hagyományos közösségi médiafelületek funkcióival: az alkalmazás tartalomfeltöltő tulajdonsággal van ellátva, így a regisztrálók képek vagy videók formájában meg tudják osztani egymással a környezet és klímatudatos tartalmaikat, tevékenységeiket és élményeiket is. Ezt követően a hírfolyam felületen keresztül látható a többi felhasználó által feltöltött tartalom is, amelyekre különböző értékelések adhatók. Mint minden közösségi platform esetében a regisztrálók a Holnappon is rendelkeznek profillal, amelyben a saját posztok a követők vagy a bejegyzésekre érkezett kedvelések tekinthetők meg.

Az alkalmazás egyik extra funkciója továbbá, hogy folyamatosan ellenőrzi a felhasználók tudását főként a klímaváltozással és a klímavédelemmel kapcsolatos területeken, de akár energia-, közlekedés-, hulladék-, vagy éppen a szociális tudatosság területen is kérdéseket és feladatokat küld, hogy felmérje a felhasználók felkészültségét.

A cikk ITT olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.