Itt a világ legnépszerűbb e-sport játékának mobilos verziója

A Riot Games, a League of Legendsnek a fejlesztője a magyar játékosoknak is elérhetővé tette első, kimondottan mobilra fejlesztett játékát, a League of Legends: Wild Riftet – írja a feol.hu.

Forrás: MW2020. 12. 13. 14:20
null
A kép illusztráció Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legújabb mobil e-sport pörgős játékmenetet és rendkívül intuitív kezelőfelületet kínál.

A Wild Rift a már megszokott League of Legends élményt nyújtja, csak gyorsabb játékmenettel és újratervezett, mobilra specializált kezelőfelülettel.

A League of Legends-hez hasonlóan, a Wild Rift is ingyenesen elérhető minden Android és iOS felhasználó számára, amely mostantól bárhol és bármikor játszható.

A nyílt bétában jelenleg 43 különböző hőssel játszhatunk, ez a szám folyamatosan bővülni fog a jövőben. A pálya valamivel kisebb, mint a hagyományos PC-s verzióban, egy-egy mérkőzés pedig jellemzően 15-20 percig tart.

A League of Legends a magyar játékosok körében évek óta a legnépszerűbb online videójáték az eNET, az Esport1 és az Esportmilla közös kutatása szerint, ráadásul 2014 óta magyar nyelven is játszható, amellyel egyedülálló a nagyszabású e-sport játékok között.

A kép illusztráció
Fotó: Flickr

Hazai sikerek

A legeredményesebb magyar e-sportoló, Kiss ‘Vizicsacsi’ Tamás volt az első olyan magyar játékos, aki a legrangosabb európai ligában játszhatott, 5 éves profi karrierje során többször is közel került az európai bajnoki cím megszerzéséhez, 2019-ben pedig a világbajnokságra is kijutott. Vizicsacsi szintén 2019-ben első e-sportolóként megkapta a Magyar Sportújságírók Szövetségétől az Év e-sportolója díjat. A legtöbb hazai versenyt League of Legendsben rendezik, közülük is a legnagyobb a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, ahol az ország legjobb csapatai versenyeznek.

Mi az a League of Legends (LoL)?

A League of Legends egy úgy nevezett Multiplayer Online Battle Arena (MOBA), azaz többszemélyes online csatamező játék, mely eredetileg PC-re jelent meg még 2009-ben. A játékosok csapatokba állnak össze, karaktereket választanak, majd a karakterek egyedi képességeit kihasználva megpróbálják elfoglalni, lerombolni az ellenfél bázisát, ehhez pedig a mérkőzés során tárgyakat vásárolnak, szinteket lépnek.

A League of Legends: Wild Rift a klasszikus League of Legends világát ülteti át a mobiltelefonok és később majd a konzolok felületére.

Az eltérő igények és irányítási megoldások miatt két teljesen különálló játékról van szó.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Így játszhatunk csúcsjátékokkal akár egy közepes mobilon is

Már egy jó ideje nagy divat okostelefonon, közepes mobilon játszani és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy napi szinten globálisan százmilliók választják a szórakozás ezen formáját. A piackutatók felmérése szerint idén a piac nagysága elérheti a 70 milliárd dollárt, azaz több, mint 21 000 milliárd forintot. Ekkora értékben költenek az emberek játékokra, kapcsolódó szolgáltatásokra, gamer kiegészítőkre. Ezzel egyébként masszívan felülmúlja ez a szektor mind a hagyományos PC-s, mind a konzolos szegmenst, ami azért eléggé jól jelzi, hogy mekkora üzletről is van itt szó.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.