A rossz időzítésbe bukhat bele a gyártó legújabb telefonja

Hosszú ideje késlekedik a Nokia a legújabb csúcsmodell bemutatásával, amivel így rendesen beleszaladhat az év legsűrűbb időszakába. Hivatalos bejelentés továbbra sincs, azonban minden információ arra mutat, hogy legkésőbb novemberben piacra kerül majd a Nokia 9.3 PureView.

Forrás: origo.hu2020. 10. 03. 18:00
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nokia több mint egy évvel ezelőtt dobta piacra legutolsó csúcstelefonját, a Nokia 9 PureView-t. A készülék ugyan nem aratott osztatlan sikert, de azt meg kell hagyni, hogy a megszámlálhatatlan mennyiségű hátlapi kamerájával egy bátor próbálkozás volt – sajnos azonban a kamerák mennyiségével a szoftver nem tudta tartani a lépést, és a kijelző is némileg elmaradt a modern trendektől.

Eredetileg nem is kellett volna néhány hónapnál tovább várni az újabb modell, a Nokia 9.3 PureView megjelenésére, ahol a márka mögött álló HMD Global már tanulhatott volna az előd hibáiból. Iparági források szerint már a tavaly év második felében el kellett volna rajtolnia a telefonnak, azonban technikai okok miatt folyamatosan csúcsott a megjelenése, aztán pedig rászakadt a világra a koronavírus-járvány, amit még a nagyobb vállalatokat is nehéz helyzetbe hozta.

Persze, közben azért alsó-középkategóriás modellek jelentek meg a gyártótól, és legutóbb a szintén hetekkel elcsúszott Nokia 2.4 és Nokia 3.4 bemutatását zavarta le a HMD Global, de a felsőbb kategóriákba szánt 9.3-ról és a némileg alá pozícionált 7.3-ról továbbra sincs hivatalos kommunikáció.

Most azonban több megbízható belsős forrás is egymástól függetlenül megerősítette, hogy a 9.3 PureView tesztelése a végső fázishoz érkezett, így október végén, de valószínűleg inkább novemberben végre piacra kerülhet.

Ezzel párhuzamosan kereskedői partnereknél is fel-felbukkantak (majd eltűntek) a telefonra való tokok és védőfóliák, szóval láthatóan tényleg zajlik a készülődés a rajtra. Mindenesetre ezúttal sem lesz könnyű dolga a HMD Globalnak, hiszen pont egy olyan időszakban fog megérkezni az új sikervárományos, amikor az Apple, a Google és a OnePlus is új telefonokat dob majd piacra.

Az eddig kiszivárgott információk alapján egyébként a Nokia 9.3 Pureview nem tűnik rossznak, csak megint néhány hónappal az ideálisnál később jelenik meg.

Úgy tudjuk, a HMD Global körülbelül 700 euró környéki árat kér majd el a Nokia 9.3 PureView-ért, ami ugyan közel sem olcsó, de azért nem is olyan szörnyen drága, mint a nagyobb gyártók csúcsmodelljei. Kérdés, hogy a OnePlus, az Apple és a Xiaomi új készülékei mellett mindez mire lesz elég.

A telefon részletes specifikációiról az alábbi linkre kattintva tudhatnak meg többet.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.