Már videojátékozás közben is jelenthetjük a zaklatókat

Tisztázta a néhány napja nagy port kavart funkció működését a Sony.

Forrás: origo.hu2020. 10. 18. 15:37
null
Los Angeles, 2014. június 11. Érdeklõdõk a Sony Playstation standján a világ legjelentõsebb számítógépes és videojáték expóján, az E3 elektronikai szakvásáron Los Angelesben 2014. június 10-én. (MTI/EPA/Michael Nelson) Fotó: Michael Nelson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értetlenkedést váltott ki a PlayStation 4-hez a héten elérhetővé vált szoftverfrissítés, hiszen a telepítését követően figyelmeztette a gamereket, hogy a Sony rögzítheti az internetes játékokban a hangchatet. Elsőre nem volt nyilvánvaló, hogy erre miért van szükség, ám a cég közölte, hogy a PlayStation 5-öt használóknak lehetőségük lesz a hangfelvételt bizonyítékként felhasználva jelentgetni az őket zaklatókat.

Mivel a régi és az új konzolokat birtoklók együtt játszhatnak a multiplayer módokban, így ez a régi konzollal rendelkezőket is érinti, bár ők nem tudnak majd ilyen módon másokra panaszkodni.

Fotó:MTI/EPA/Michael Nelson

A Sony most tisztázta, hogy pontosan miként is működik majd a lehetőség. Az új konzolja öt percre visszamenőleg automatikusan rögzíti az internetes játékok során a hangchatet, a gamerek pedig a felvétel használatával egy maximum 40 másodperces részletet tudnak majd beküldeni a moderátoroknak a játékostársaik jelentésekor.

Komoly előnyre tett szert riválisával szemben a nagyvállalat

Óriási sokkot okozott tegnap a bejelentés, hogy a Microsoft minden idők egyik legnagyobb értékű játékipari akvizícióját végrehajtva 7,5 milliárd dollárért bekebelezi a komplett Zenimaxot. Ennek részeként a Bethesdához és id Software-hez hasonló stúdiók mellett a The Elders Scrollshoz, a Fallouthoz és a Doomhoz hasonló szériák is a Microsoft tulajdonába kerülnek.

A felvásárlás elsődleges okát az Xbox Game Pass és az Xbox Game Pass for PC digitális játékbérlők felturbózása jelenti: a Zenimaxhoz tartozó cégek már kiadott játékai hamarosan bekerülnek majd szolgáltatások kínálatába, a jövőbeli játékaik pedig a megjelenésük napjától fogva elérhetőek lesznek az előfizetők számára.

A felvásárlás másik kulcsfontosságú kérdése, hogy mi lesz a korábban multiplatform játéksorozatokkal, vajon lehet-e majd játszani például a következő The Elders Scrollsszal és Fallouttal a PlayStation 5-ön?

A teljes cikket az alábbi linkre kattintva olvashatják el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.