Meddig fogunk élni? A webes élettartam-kalkulátor megmondja

Bár természetesen jobb játéknak tekinteni ezeket a fejlesztéseket, egy szempontból mégis érdemes próbát tenni velük.

Forrás: MW2020. 09. 15. 18:05
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kit ne érdekelne, hogy a szüleit, nagyszüleit követi majd, vagy hosszabb életre számíthat? Hogy mennyit köszönhet a személyes genetikájának, s mennyit az életmódjának?

A várható élettartam-kalkulátorokba mindössze be kell vinni – őszintén – pár, az egészségi állapotunkkal, a testmozgásunkkal, fizikai állapotunkkal kapcsolatos adatot, s a program már köpi is ki magából a még várható időnket.

Fotó: Pexels

Meglehetősen egyszerű, talán túlzottan is az. Mégis, ha másra nem nem is jók, abban bizonyosan segítenek a különféle egyszerűbb vagy bonyolultabb scriptek, netán mesterséges intelligenciával dolgozó élettartam-kalkulátorok, hogy szembenézzünk egy kicsit az életmódunk következményeivel. Félreérthetetlenül figyelmeztetnek ugyanis bennünket az elhízás veszélyeire, az elfogyasztott egészséges táplálékok arányainak fontosságára.

Például kipróbálhatjuk a Project Big Life által működtetett, itt elérhető Life Expectancy Calculatort, ami bizony némileg jobb táplálkozással, rendszeresebb testmozgással évekkel-évtizedekkel hosszabb életet számol ki. A feltett kérdéseket már kezdő angol nyelvismerettel is meg lehet válaszolni.

Nyilván nem számolhat a Project Big Life rákkal, vírussal, balesettel.

De úgy tűnik, hogy csupán pár szerencsésebb döntés, több zöldség, gyümölcs fogyasztása, lemondás a cigarettáról a fejlesztők szerint máris sokat ígér – igaz, bölcsesség vagy izgalmas élet nem kerül szóba az oldalon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.