Még szeptemberben elültethetjük a tavasz virágait

Nárciszok, tulipánok, krókuszok és jácintok: ha most elültetjük őket, jövőre csodás virágszőnyeggel köszönthetjük a tavaszt.

Forrás: MW2020. 09. 06. 14:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meleg és száraz földben a virághagymák nem tudnak gyökeresedni, de amint szeptemberben lehűl a levegő és jön egy kis eső, megkezdhetjük a talajba helyezésüket – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

A még szépen virító egynyáriaktól nem kell megválnunk, mert akár novemberben is kerülhetnek a helyükre hagymások. Figyeljük a talajhőmérsékletet, amely 12 és 20 fok között megfelelő az ültetéshez.

Fontos tudni, hogy a tulipán nem szereti a friss trágyát, ám a nárcisz imádja – meg a sok vizet is. Ültessük el őket ősszel a jácintokkal, krókuszokkal és társaikkal együtt, hogy kora tavaszszal gyönyörködhessünk a hagymás csodákban!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.