időjárás -5°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Értékes Star Wars-játékokat talált egy brit házaspár a szemétben

Forrás: origo.hu
2020.11.06. 13:18
Értékes Star Wars-játékokat talált egy brit házaspár a szemétben

A szomszéd által hátrahagyott szemeteszsákokban talált értékes Star Wars-játékokat egy idős brit házaspár. A szerencsés pár egy árverésen 400 ezer fontot (160 millió forintot) kapott a Csillagok háborúja-babákért és -űrhajókért. A játékokat a pár szomszédja és barátja, a nemrég meghalt Peter Simpson hagyta rájuk – közölte az Origó.

A közép-angliai Stourbridge-ben élő házaspár nem tudta, hogy milyen kincs hullott az ölébe, amikor kibontotta a szomszéd által számukra a garázsban hagyott zsákokat. A fiuk azonban nyomban felhívott egy árverési házat, amely le is csapott a több évtized alatt felhalmozott, még eredeti csomagolással is megtartott Star Wars-relikviákra – írta meg a Times.

A tárolás miatt sok tárgy kissé nyirkos volt, de ennek ellenére is ez volt a legjobb Star Wars-gyűjtemény, amelyet valaha láttam

– mondta el Chris Aston, az Aston’s aukciósház vezetője. Hozzátette, hogy a világ minden tájáról voltak érdeklődők, úgyhogy biztos volt benne, hogy jó árat kapnak a gyűjteményért.

Fotó: Pexels

Különösen értékesnek bizonyult a galaktikus birodalom flottájának egy parancsnoki figurája, két ismert példány közül az egyik, eredeti csomagolásban, amely 32 500 fontért (13 millió forintért) kelt el. A szintén saját csomagolásában eltett Jawa-figura – a tíz létező ismert darabból az egyik – 27 280 fontot (11 millió forintot) ért egy vásárlónak.

A Jedi visszatér című Star Wars-epizód nyolc figurából álló szettje a nyolcvanas években egyenként 1,59 fontba (640 forintba) került, most azonban 1400 fontért (558 ezer forintért) ment el.

A Star Wars-relikviák általában jó üzletnek bizonyulnak az árveréseken. 2015-ben egy Luke Skywalker-baba, amely 1978-ban gyerekjátékként került piacra, 25 ezer dollárért (7,6 millió forintért) kelt el a Sotheby’s és az eBay által szervezett árverésen.

Aston szerint a brit pár joggal érezheti úgy, mintha a lottón nyertek volna.

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA érhető el.

Hét Emmy-díj az elmúlt évek legjobb Star Wars-produkciójának

Az Emmy-díjak kapcsán érdemes kiemelni egy új versenyzőt, az első élő szereplős Star Wars-sorozatot. Hét díjat nyert, bár az egyik legfontosabb kategóriában alulmaradt, de újonctól ez is igen szép teljesítmény.

A Csillagok háborúja univerzumában játszódó, élő szereplős (tehát nem animációs) sorozatra már legalább tíz éve vártak a rajongók, és ez pont az a terep volt, ahol hatalmasat lehetett volna bukni: a Solo-film is tele volt akcióval, a látványra nem lehetett panasz, mégis inkább elfeledné sok követő.

A Mandalorian azonban jött, látott, győzött, 2019 vége felé, az első pár rész után masszív rajongótábora lett, és most megjöttek a díjak is.

Tovább

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.