Csak ettük és esszük a lángost, a kolbászt, a hekket
A street food, azaz a pultból az utcára kiadható egyszerű étel nem új keletű találmány, csak éppen sokáig nem tudtuk, hogy így hívják.
Nem is olyan régen tele volt a sajtó azzal, hogy a Balatonnál horror áron lehet lángoshoz, hekkhez jutni. Aztán a cáfolat is megérkezett, és vele a bizonyosság, hogy ha ismeretlen street foodosnál eszünk, vásárlás előtt érdemes vetni egy pillantást az ártáblára.
A meglepetések azonban akkor is elkerülnek minket, amikor hétköznap választunk egyszerű, de nagyszerű étket. Például a népszerű szekszárdi lángosozónál vagy egy olyan piaci pecsenyésnél, aki szombaton éppen harminc éve gyűri az ipart. Utóbbitól, azaz Kelemen Zoltántól megtudjuk, az üzletnek nem tesz jót a hőség, hiszen egyrészt kevesebben vágynak laktató fogásra, másrészt sokan valamelyik vízparton töltik szabadságukat.
Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.