Világrekordot döntött az angol negyedosztályú Newport kapusa + videó

Az új csúcsot csütörtökön hitelesítette a Guinness Rekordok Könyve.

Forrás: MTI2021. 01. 22. 15:30
null
96,01 méterről talált az ellenfél kapujába Thomas Lloyd King Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Világrekordot jelentő távolságból, 96,01 méterről talált az ellenfél kapujába Thomas Lloyd King, az angol labdarúgó negyedosztályban szereplő Newport County kapusa.

Az új csúcsot csütörtökön hitelesítette a Guinness Rekordok Könyve, a gól pedig még kedd este, a Cheltenham elleni bajnoki meccsen született.

A Newport 25 éves kapusa a 12. percben juttatta vezetéshez csapatát, miután kirúgása után az ellenfél tizenhatosa előtt egyszer lepattant a labda, majd átszállt a kapujából kissé kint álló rivális hálóőr, Joshua Griffiths felett és a hálóban landolt. A vendéglátó együttes még az első félidő végén egyenlített, a folytatásban pedig már nem született gól.

96,01 méterről talált az ellenfél kapujába Thomas Lloyd King
Fotó: Youtube

A rekordot eddig Asmir Begovic tartotta, ő 2013 novemberében a Stoke City kapusaként talált be 91,9 méteres távolságból a Southampton kapujába.

„Kell majd egy üzenetet küldenem Asmirnak, de őszintén szólva soha nem álmodtam arról, hogy egyszer majd bekerülök a Guinness Rekordok Könyvébe” – nyilatkozta King.

Elmarad idén a riói karnevál a világjárvány miatt

Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt – jelentette be csütörtökön Eduardo Paes polgármester.

„Sosem titkoltam, milyen szenvedélyesen szeretem a karnevált, és tisztán látom, mekkora gazdasági hatása van városunkra. Mindazonáltal értelmetlennek tűnik beleélni magunkat, hogy a körülmények olyanok lesznek júliusban, hogy megtarthassuk a karnevált” – írta a Twitteren.

Eredetileg február 13-16. között rendezték volna a hagyományos télűző vigasságot, ám a világjárvány miatt az év közepére halasztották.

„A karnevál óriási előkészületekkel jár a közintézmények és a szambához kötődő cégek és iskolák részéről. Pillanatnyilag ez lehetetlen” – írta Paes.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.