A jégcsapretek egy alacsony kalóriatartalmú zöldség tele tápanyagokkal.
Réz, kálium, magnézium, kalcium, folát, folsav és C- és B-vitamin van benne.
Az alacsony kalóriatartalmú, magas rosttartalmú ételek fogyasztása, mint a jégcsapretek, segíthet az egészséges testsúly fenntartásában vagy a fogyásban.
Kutatások kimutatták, hogy a benne lévő növényi vegyületek erős gyulladáscsökkentő hatásúak.
Vízhajtóként ismert, így segíti a vesék tisztítását, illetve serkenti a méregtelenítő folyamatokat.

Fotó: MTI/Beliczay László
Mivel gazdag kalciumforrás, támogatja a csontok egészségét.
Rosttartalmának köszönhetően csökkenti az éhséget, fokozza a teltségérzetet, lassítja az emésztést.
Antioxidáns-tulajdonságai segítenek megakadályozni a szabad gyökök káros hatásait.
Jégcsapretket használhatunk levesekbe és pörköltekbe sárgarépa helyett, de a tavaszi tekercseknek is kiváló alapanyaga lehet.
Fogyaszthatjuk nyersen, pácolva, főzve vagy sütve. Nyersen lereszelve saláták alapanyaga lehet, ha krumplival együtt sütjük, feldobjuk vele az ízét.
Sült jégcsapretek
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Kiemelt kép: MTI/Beliczay László