Spániel szagolja ki a hordók hibáit egy skót lepárlóüzemben
Teljes állásban alkalmaz egy spánielt a skót Grant Whisky lepárlóüzem, hogy a hordók faanyagának hibáit kiszagolja.
Rocco, az egyéves cocker spániel a skóciai Ayrshire megyei Girvanben szagolja ki a hordók készítésére szánt faanyag minden tökéletlenségét. Ha bármilyen hibát fedez fel a tartályokban vagy a kádármunkában, jelenti Chris Wooff globális márkaigazgatónak.
„A fa természetes anyag, a whisky lepárlása organikus folyamat, a mi munkánk a Grant Whiskynél pedig az, hogy biztosítsuk, a whisky tökéletesen érik a tölgyfa hordókban” – magyarázta Wooff.
„A kutya szaglása negyvenszer erősebb az emberénél. Roccót ezért választottuk és képeztük ki különleges gonddal, hogy észlelje, ha a whisky érése közben valami nem tökéletes” – tette hozzá.
Tovább...