40 év felett is megéri új szakmát tanulni

Több szakmával nagyobb esélyünk van a munkaerőpiacon – írja a boon.hu.

Forrás: boon.hu - mediaworks2021. 06. 10. 15:45
s Forrás: unsplash
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A diploma ma már nem garancia a magasabb fizetésre, és egyre több olyan helyzettel kerülhetünk szembe, ahol többet ér két szakma, mint egy felsőfokú papír. A járványidőszak is rávilágított, hogy előny, ha ott lapul a zsebünkben egy aduász szakma, ami vészhelyzetben segít a felszínen maradni. A karrierváltás nem feltétlenül függ az életkortól, és előbb-utóbb mindenkit elérhet a kiégés, vagy valamilyen oknál fogva váltásra kényszerülhet. Íme Ildikó, Viktória és Koppány története arról, hogy 40 felett is megéri váltani, vagy fiatalon több szakmát kitanulni.

Viktória pedagógiai munkatársnak kezdett tanulni (A kép illusztráció)
Fotó: unsplash

Szabóból családsegítő

Viktória eredetileg ügyintézőnek tanult, de hamar rájött, hogy nem ez az ő útja.

„Tudtam, hogy van tehetségem a varráshoz, és egy időben sokan jártak hozzám ruhákat varratni, de miután megjelentek az olcsóbb kínai termékek, már nem volt kifizetődő a szabónak lenni. Mivel a kisfiam Asperger-szindrómával született, rengeteget kellett neki segíteni a tanulásban, mellette pedig két óvodás gyermekkel is foglalkoztam, és hamar kiderült, hogy tehetségem van a gyerekekhez. Beiratkoztam egy 7 hónapos képzésre, amit a TanfolyamOKJ.hu oldalán találtam, így októberben hivatalosan is pedagógiai- és családsegítő munkatárs leszek. 44 éves vagyok, és mint mindenki más, én sem mertem eleinte új dologba belevágni, de a kíváncsiságom erősebb volt a félelemnél, és szerencsére a környezetem is támogatott.”

Ildikó és Koppány története a teljes cikkben, IDE kattintva olvasható el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.