Világrekordot szeretne beállítani egy 19 éves nő

A belga-brit Zara Rutherford augusztusban indul az 51 ezer kilométeres útra.

Forrás: MTI2021. 07. 27. 8:40
null
Rekordot akar beállítani azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot egy 19 éves nő Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordot akar beállítani azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot egy 19 éves nő. A belga-brit Zara Rutherford augusztusban indul az 51 ezer kilométeres útra.

A fiatal nő egy ultrakönnyű, Shark repülővel száll fel augusztus 11-én. Ha sikerül teljesítenie a földkörüli utat, ő lesz a legfiatalabb nő, aki egyedül végigrepüli ezt a távot.

A világrekordot jelenleg Shaesta Waiz tartja, aki 30 évesen repülte végig az utat.

Rutherford elmondta: reméli, hogy vállalkozásával utat nyit a lányok és nők előtt a tudomány, technológia, mérnöki tudományok és matematika (STEM) területén, és másokat is arra ösztönöz, hogy nyomába lépjenek.

Rekordot akar beállítani azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot egy 19 éves nő
Fotó: Reuters

„Szerettem volna körberepülni a világot, hogy a lányok lássanak és azt gondolják: egy nap én is szeretnék repülni” – nyilatkozta a Reutersnek. Mint hozzátette: az a célja, hogy teljesítményével más lányokat is arra ösztönözzön, hogy majd megpróbálják megdönteni a rekordját, aztán pedig szálljanak versenyre a fiúkkal.

Rutherford szülei mindketten pilóták. Édesanyja, Beatrice de Smet ugyanakkor felidézte, hogy amikor lánya bejelentette, hogy mire készül, „a szíve kihagyott egy ütemet”, de nagyon büszke rá, és teljes mértékben támogatja.

A tinédzser saját maga finanszírozza majd az utazást, szponzorok segítségével, és reméli, hogy körülbelül két-három hónap alatt teljesíti az utat.

„Könnyű verseny nem létezik”

Korda Evelin mindössze huszonöt éves, de a neve már meghatározó minden amatőr terep- vagy akadályfutó-versenyen, sőt újabban a triatlon felé is kacsingat.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.