Alvás egyedül, függőleges sziklafalon

Akinek nincsen tériszonya, sziklamászásban bármire képes. Még arra is, hogy több száz méteres mélység felett függőleges sziklafalon töltsön el egy vagy több éjszakát – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2021. 09. 22. 8:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan az életüket tették fel rá, hogy sziklafalakat másszanak. Minél nehezebb a terep, minél magasabb a sziklafal, minél veszélyesebb a kihívás, annál magasabbra szökik az adrenalinszint. A teljesítőképességnek is megvan azonban a határa. Rengeteg olyan sziklafal létezik, amelyet egy nap alatt képtelenség megmászni, viszont nem igazán komfortos, ha az ember egy kötélen lógva tölti az éjszakát. Erre a problémára szolgálnak megoldással a portálpárkányok (portaledges), más néven

hordozható függőágyak, melyeken a sziklához erősítve, a mászók bárhol „kényelmesen” eltölthetik az éjszakát.

Ahogyan a fenti videóban is látható, a függőágy felerősítése nem okoz különösebb problémát a tapasztalt sziklamászóknak, ám annál nagyobb lélekjelenlét kell ahhoz, hogy rajta töltsék az éjszakát.

Kívülről figyelve az egész nagyon könnyűnek tűnik, de egyedül az ágyon ülve azért teljesen más történet – mondja el tapasztalatait Axel Primavesi, a videót leforgató DW Euromaxx csatorna vállalkozó kedvű munkatársa, aki szakértő segítségével töltött el egy éjszakát Ausztriában, kétszáz méteres mélység felett. 

– A hordozható függőágyhoz lassan hozzá lehet szokni, megfelelő segítség igénybevételével bárki képes lehet egy ilyen helyen tölteni az éjszakát.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: YouTube

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.