Pár trükk az éhség és a túlevés kivédésére

Sok súlyproblémával küzdő ember azért hízik meg és azért nem jár a diéta során tartós sikerrel, mert hajlamos a rendszertelen evésre vagy pótcselevésként eszik fáradtság, feszültség miatt. Esetleg nem képes lemondani a nassolásról. Ráadásul a választás gyakran egészségtelen, hizlaló, mesterséges adalékoktól hemzsegő élelmiszerekre esik, amik nagyon rossz hatással vannak a szervezetre – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 10. 27. 9:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nekik sem kell megkongatni a vészharangot! A WebMD cikke alapján adunk öt pofonegyszerű tippet,  hogy könnyebben kordában tartsd éhségérzeted, megelőzhesd az impulzív evést vagy hogy túlegye magát.

Rágózzon bevásárlás közben

Azt a trükköt már sokan ismerik, hogy éhesen ne induljunk el élelmiszerboltba. 

Ha biztosra akarunk menni, ezt még toldjuk meg azzal, hogy bekapunk egy cukormentes rágógumit is, mielőtt nekivágunk a csábító élelemmel megrakott polcoknak. A rágógumizás közben az emberek kevésbé érzik magukat éhesnek, és kevésbé hajlamosak az éhség vezérelte koncepciótlan vásárlásra. Ennek eredményeként kevesebb magas kalóriatartalmú snacket vásárolnak. Chips és cukros üdítő helyett több egészséges étel, például zöldség és gyümölcs kerülhet a rágósok kosarába.

Készpénzzel fizessen

A tapasztalatok szerint könnyebben kiadunk pénzt egészégtelen kajára, magas cukortartalmú desszertekre, ha bankkártyával fizetünk. 

Ezzel szemben, ha készpénzzel tesszük mindezt, van lélegzetvételnyi időnk arra, hogy kétszer is meggondoljuk mire költünk. 

Ezzel a módszerrel nagyobb az esélye annak, hogy tudatosabban választjuk meg mit és mennyit veszünk. (Igaz, világjárvány idején sokkal biztonságosabb a bankkártyás fizetés.)

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.