A szerelem gyümölcse: a gránátalma

Nem véletlen, hogy a tudomány felfedezte magának ezt a különleges gyümölcsöt. A vörös csoda antioxidáns-tartalma ugyanis a vörösboréval és a zöld teáéval vetekszik, és hihetetlen gyógyító erővel rendelkezik.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 12. 22. 15:34
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt a mediterrán gyümölcsöt leginkább a téli hónapokban találjuk meg a zöldséges pultokon, és bizony érdemes hetente legalább egyet venni is belőle. Látványos piros magjai a legegyszerűbb ételt is feldobják, legyen az csokoládés édesség, vagy sült hús. De akkor is ízletes, ha egyszerűen egy pohár vízbe dobjuk a magocskákat és mentalevéllel és citrommal keverjük össze – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.

ÍGY GYÓGYÍT A VÖRÖS CSODA

A gránátalma rendkívül sokoldalú gyógyhatását régóta ismerik. Ezért a közelmúltban a kaliforniai Berkeley egyetemen átfogó kutatást indítottak a gyümölcs vizsgálatára. Ezek alapján kiderült:

  • rendszeres fogyasztása 40%al csökkenti a káros koleszterin szintet és a magas vérnyomás kockázatát, de hatékonynak bizonyult az érelmeszesedés kezelésében is
  • valamennyi gyümölcs közül ez rendelkezik a legerősebb gyulladás gátló hatással
  • flavonoid tartalma gátolja a sejtöregedést. Csökkenti a vér sűrűségét, ezáltal csökkenti a szívinfarktus veszélyét
  • ösztrogén hormonhoz hasonló anyagokat tartalmaz, így csökkenti a klimaxos panaszokat is
  • baktérium- és vírusölő, így többek között képes megállítani a bélrendszeri candida fertőzést is

A legjobb, ha nyersen esszük salátákba, joghurtba, müzlibe keverve. Ha lehet, ne főzzük, mert a hőtől elveszíti gyógyhatását.

AZ ÉDENKERT ALMÁJA

A gránátalmát évezredek óta a szerelem és a termékenység szimbólumának tartják. Éppen ezért gránátalmával álmodni termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort, de szexre való csábítást és kacérkodást is jelent.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.