időjárás 17°C Orbán 2022. május 25.
logo

Végérvényesen elhatárolódik az állatbundáktól a világhírű divatmagazin

Forrás: MTI
2021.12.03. 09:42 2021.12.03. 12:51
Végérvényesen elhatárolódik az állatbundáktól a világhírű divatmagazin

Kitiltja az állati szőrméket az Elle divatmagazin világszerte megjelenő 41 kiadványából, valamint internetes és közösségi oldalairól is, hogy ezzel fellépjén az „állatokkal szembeni kegyetlenség ellen”.

Az Elle nemzetközi hálózatának vezetője, Valéria Bessolo Llopiz csütörtökön azzal indokolta a döntést, hogy az állati szőrmék felhasználása már nincs összhangban a magazin értékrendjével – derül ki az MTI jelentéséből.

A szőrmék kitiltásával az Elle a maga területén nemzetközi szinten is úttörő lépést tett a környezetvédelmi és állatvédelmi kérdések tudatosításában. A magazin egyúttal a szőrmék fenntartható, innovatív alternatíváit támogatja

– közölte Bessolo Llopiz.

Rossz inga

Ami egykor politikailag korrektnek számított, ma botrányt robbant ki. Ami régen sima dísztárgy volt, ma komoly fejtörést okoz.

A szőrme tilalma az Elle-ben a szerkesztett oldalakra és a hirdetésekre egyaránt vonatkozik. A nemzetközi magazin 13 kiadásában már él a szőrmetilalom, 2022-től további 22 kiadványban lép hatályba, 2023-tól pedig a fennmaradó lapokban.

A Franciaországban alapított magazin a párizsi székhelyű Lagardére médiacsoporthoz tartozik. Világszerte 33 millió olvasója van lapjainak, és havonta 100 millióan látogatják internetes oldalát.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)