Így szokhatunk le könnyedén a cukorról

Lassan elfelejthetjük a sokat eltakaró kabátokat, elővehetjük a szekrényből a lenge, tavaszias holmikat. A gond csak az, hogy ilyenkor látszik meg igazán az a kis súlytöbblet, amit télen felszedtünk.

Forrás: Dietaesfitnesz.hu2022. 02. 25. 9:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A visszaszámlálás megindult, ideje hát, hogy megszabaduljunk a pluszkilóktól – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

Hamarosan miniszoknyát, kivágott trikót hordhatunk! Kivillannak a legkényesebb területek a ruhákból. Aki fél, hogy nem elég csinos, annak itt az ideje ledobni a súlyfelesleget! Tavasszal sokkal könnyebb! Segítünk!

Az elhízás fő oka a túlzott mértékű cukorfogyasztás. Erről kell elsőként leszokni. Tavasszal ez is könnyebben megy, hiszen sok friss zöldség közül választhatunk. S hogy ilyenkor mit szabad enni, megmutatjuk!

 

A tavasz első hazai zöldségféléje a retek

Amellett, hogy magas a C-vitamin-, vas-, magnézium-, folsavtartalma, igazi csodaszer a tavaszi fáradtság ellen is. Vízhajtó, májtisztító és gyulladáscsökkentő hatása lenyűgöző. Magas rosttartalma miatt emésztést serkentő hatással bír, segít a fogyókúrában. Salátának vagy nyersen fogyasztva is tökéletes.

 

A spenót bár népszerű zöldség eléggé megosztó is

Ilyenkor, tavasszal a legfinomabb, tele van vitaminokkal. Ha főzve nem válik be, fogyasztható nyersen, salátaként! Megfőzve a benne lévő folsav eltűnik ugyan, de a vesére jó hatású K-vitamin és magnézium hatása még ekkor is megmarad. Gyümölcsturmixban való fogyasztását is érdemes kipróbálni!

A medvehagymának csak pár hétig van szezonja, érdemes beszerezni

Hiszen igazi immunerősítő vitaminbomba! Természetes antibiotikum, vírus-, baktérium- és gombaölő hatású. Tisztítja a vesét és a húgyhólyagot. Fogyasztható főzve, nyersen, salátaként, levesként, főzelékként.

 

Az igazi, friss, zsenge fejes salátának nincs párja

Bár egész évben szert tehetünk rá, az igazi, friss, zsenge fejes salátának nincs párja. C-vitamin, béta-karotin, vas- és kalciumtartalma is jelentős. A salakanyagok ürítését is serkenti, és erős vizelethajtó hatása van. Lehetőleg ne áztassuk, mert azzal kimossuk a vitamin- és ásványianyag-tartalmát!

 

A spárga jótékony hatásai

Vízhajtó, méregtelenítő, rengeteg A-, B1-, B2-, C-vitamin, és nagy mennyiségű folsav-, antioxidáns-tartalmú zöldség. A diéta alatt tökéletes választás! Párolva, grillezve egyaránt ajánlott!

 

A karalábé is tavasszal az igazi, hiába kapható egész évben

Rostjai segítik az emésztést, vízhajtó, vesekő-megelőző hatása is van. Ómega-3 és ómega-6 zsírsavat is tartalmaz. Levesbe, salátákba kiválóan alkalmas.

A bazsalikom, a petrezselyem, a sárgarépa, a snidling, a sóska, a zöldborsó, zöldhagyma fogyasztása is kiváló választás lehet. A felsorolt zöldségeket fogyasztva sokkal könnyebben kiiktathatók életünkből a cukros ételeket, és nemcsak a túlsúlytól szabadulhatunk meg, hanem az egészségünk is biztosan meghálálja majd.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.