Bent vagy kint? Megmutatjuk, hol érdemes sportolni tavasszal

Itt a tavasz, az évszak kezdetén felmerülhet, hogy már kint is lehet sportolni, nem csak az edzőteremben. Egyik nap hűvösebb van, másik nap kellemes az idő. Hasonlóan, mintha a forró kávé vagy a jeges kávé között kellene választani. Megmutatjuk a két helyzet előnyeit és buktatóit, így könnyebben dönthetsz.

Forrás: Dietaesfitnesz.hu2022. 02. 23. 8:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezd kisütni a nap, de ma épp erősebb a szél… Megmutatjuk, mi az előnye és mi a hátránya annak a teremben vagy a szabadban sportolásnak – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

A benti edzés mellett az szól, hogy nem kell szembenézni az időjárás változásával, a szembefújó széllel, vagy a hidegebb levegővel. Intenzívebben lehet figyelni az edzésre. Viszont az is igaz, hogy ha egész télen a teremben edzettünk, kezdhet unalmassá válni a mindennapi rutin miatt is, a napsütés pedig csalogathat a természetbe, akár az erdőbe is.

A természetben való edzés során csökken a stressz, a szorongás. A természet nyugtató hatással bír az emberi elmére, így a munkahelyi, vagy mindennapi frusztrációk könnyebben oldódhatnak, akkor is, ha a test endorfintermelése mindkét esetben fokozott, akár kint, akár bent edzünk. Ha kimegyünk a természetbe, akár függővé is válhatunk, rá lehet szokni a kihívásokra. Egy kellemes erdei sétához vagy egy hosszabb kiránduláshoz is kedvet kaphatunk. A hátulütője viszont az, hogy az időjárás folyton változó körülményeit meg kell szokni, vagy felül kell emelkedni rajtuk. Egy közelgő vihar elveheti a kedvünket a természettől!

 

KERÜLJÜK EL A MEGFÁZÁST!

A kora tavaszi idő csalóka: bár gyönyörűen süt a nap, a levegő még kissé csípős, nyirkos, ami tökéletes táptalaj a vírusoknak és a baciknak. A legtöbben ezért a futáshoz vagy bármilyen kinti edzéshez beöltözünk: hosszú nadrág, sportmelltartó, trikó, hosszú ujjú felső. Ezzel nincs is baj, de edzés közben a testünk felhevül, leizzadunk, és amikor abbahagyjuk a mozgást – mert épp sétálunk haza –, kihűlünk. Hogy elkerüljük a többnapos tüsszögést és orrfújást, érdemes plusz egy szélálló felsőt magunkkal vinni. Kössük a derekunkra, és csak hazafelé vegyük fel, bármennyire is úgy érezzük, hogy nem fázunk!

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.