Segítség! Felfáztam! Mit lehet ilyenkor tenni?

Tavasszal szeretünk kicsit könnyelműbben öltözni, és ilyenkor sajnos sokan szenvedünk a felfázástól.

Forrás: Dietaesfitnesz.hu2022. 02. 22. 9:31
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdemes már a tünetek jelentkezésekor azonnal cselekedni, mert a házi gyógymódokkal enyhíthetők, vagy akár meg is szüntethetők a kellemetlenségek – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.

 

ÜLJÜNK GYORSAN SÓS VÍZBE!

Ez az egyszerű ötlet azonnal képes csökkenteni a fájdalmat és gyulladást is. A fürdővízbe tehetünk csalánt, zsurlót, vagy konyhasót is, amely remekül fertőtlenít. Egy kiló sót szórjunk a kádba, és nagyjából fél órát maradjunk a vízben. Nagyon fontos emellett még, hogy a betegség alatt kerüljük az erős fűszereket! Ne együnk citrusféléket, kávét, csokit és alkoholt!

 

MEGGYMAGOT A HASRA!

A legtöbb drogériában ma már néhány száz forintért vásárolható meggymagokkal töltött különleges párna. A magok a sütőben való felmelegítés után, hosszan megtartják a hőt, és fokozatosan engedik ki magukból azt, így a párna hatékonyan segít a fájdalom enyhítésében. 1-2 perc alatt akár a mikrohullámú sütőben is felmelegíthetők.

 

BELÜLRŐL IS TÁMADJUNK!

  • Tőzegáfonya: A felfázás egyik legjobb ellenszere ez a különleges gyümölcs. Magas antioxidáns-tartalma elpusztítja a baktériumokat, segít megelőzni, enyhíteni a tüneteket. Fogyasszuk nyersen, lekvárként, kapszula, illetve folyadék formájában!
  • Petrezselyem: A nyers petrezselyem kitisztítja a hólyagot és a vesét. Adjuk salátához, vagy tegyük a főtt krumplira, de készíthetünk belőle teát is. Néhány percig forraljuk a nyers petrezselymet, szűrjük és hűtsük le, majd igyuk meg!
  • Uborka és zeller: Az uborka és a zeller is természetes vízhajtók. Készítsünk belőlük salátát, így hamarabb kitisztulnak a fertőzött húgyutak.
  • Csalán-, vagy cickafarktea: A csalán és a cickafark hatékony gyógynövények, különösen jó vízhajtók, átmossák a vesét és a húgyutakat, így a baktériumok nem szaporodnak el. Fél liter vízzel forrázzunk le egy maroknyi szárított levelet, majd hagyjuk állni 15 percig.

 

ENYHÍTSÜK A SZENVEDÉST JÓGÁVAL!

Egyenes gerinccel üljünk egy meleg szőnyegre. Nyújtsuk ki a bal lábat, hajlítsuk be a jobbat és húzzuk be a sarkat a combtőhöz. Tegyük a bal kezet a hát mögé és lassan forduljunk balra. Jobb kézzel karoljuk át a jobb térdet. Ha a kezeink nem érnek össze, fogjunk meg egy törölközőt a hát mögött. Lélegezzünk tízszer mélyen. A másik oldalon is végezzük el a gyakorlatot, mely megerősíti a medence izmait.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.