Négyezer kilométeres túrával ünnepelte az ötvenedik házassági évfordulóját

Jon Anderson hetvenegy évesen, több megpróbáltatást legyőzve teljesítette a 4270 km hosszú Pacific Crest Trailt, amelynek egy részén a felesége is elkísérte – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 11. 25. 8:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jon Anderson egyike annak a körülbelül négyszáz embernek, aki idén tejesítette a 4270 km hosszú Pacific Crest Trailt. Az Egyesült Államok több államát, a mexikói és a kanadai határt, hét nemzeti parkot, huszonöt erdőt érintő gyönyörű, nagyrészt hegyvidéki útvonal gyakorlatilag teljesen elkerüli a városi területeket, és a festői szépségű táj bizony kárpótolja a túrázókat a sok megpróbáltatásért. Mert az útvonalat nyilvánvalóan nem egyszerű teljesíteni.

Jon Anderson esetében pedig az tette igazán különlegessé a felejthetetlen kalandot, hogy 71 évesen járta végig a több mint négyezer kilométeres utat.

Bár nem tudni, ő-e a legidősebb, aki valaha teljesítette a Pacific Crest Trailt, de hogy az egyik legidősebb, az biztos. Ahogyan az az outsideronline.com cikkéből kiderül, egy Al nevű férfi 2018-ban állítólag nyolcvanegy évesen csinálta végig a túrát.

Ettől függetlenül Jon Anderson teljesítménye mindenképp említésre méltó, nem véletlen, hogy olyannyira népszerű az a közösségi oldalakon terjedő videó, amelyen az ősz, szakállas, apró bácsi énekelve megérkezik az útvonal végét jelképező emlékműhöz.

Azt talán mondanunk sem kell, hogy a családja eléggé megijedt, amikor bejelentette, hogy végigcsinálja a túrát, a hatvankilenc éves felesége azonban vele tartott, sőt, az út nagy részét ő is teljesítette. Persze mindez nem meglepő, mivel ötven évvel ezelőtt, 1972-ben a San Jacinto-hegységben találkoztak, ahol Jon vadőrként dolgozott, míg későbbi felesége egy hátizsákos kiránduláson vett részt. Ezek után szinte kézenfekvő, hogy a túrázás és a természetjárás azóta is a közös szenvedélyük. Na de milyen volt túl a hetvenen teljesíteni a Pacific Crest Trailt?

A teljes cikket CsupaSport.hu-n olvashatja tovább.

Borítókép: Jon Anderson (Fotó: Instagram)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.