időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Négyezer kilométeres túrával ünnepelte az ötvenedik házassági évfordulóját

Forrás: CsupaSport
2022.11.25. 08:29 2022.11.25. 09:55
Négyezer kilométeres túrával ünnepelte az ötvenedik házassági évfordulóját

Jon Anderson hetvenegy évesen, több megpróbáltatást legyőzve teljesítette a 4270 km hosszú Pacific Crest Trailt, amelynek egy részén a felesége is elkísérte – olvasható a CsupaSport cikkében.

Jon Anderson egyike annak a körülbelül négyszáz embernek, aki idén tejesítette a 4270 km hosszú Pacific Crest Trailt. Az Egyesült Államok több államát, a mexikói és a kanadai határt, hét nemzeti parkot, huszonöt erdőt érintő gyönyörű, nagyrészt hegyvidéki útvonal gyakorlatilag teljesen elkerüli a városi területeket, és a festői szépségű táj bizony kárpótolja a túrázókat a sok megpróbáltatásért. Mert az útvonalat nyilvánvalóan nem egyszerű teljesíteni.

Jon Anderson esetében pedig az tette igazán különlegessé a felejthetetlen kalandot, hogy 71 évesen járta végig a több mint négyezer kilométeres utat.

Bár nem tudni, ő-e a legidősebb, aki valaha teljesítette a Pacific Crest Trailt, de hogy az egyik legidősebb, az biztos. Ahogyan az az outsideronline.com cikkéből kiderül, egy Al nevű férfi 2018-ban állítólag nyolcvanegy évesen csinálta végig a túrát.

Ettől függetlenül Jon Anderson teljesítménye mindenképp említésre méltó, nem véletlen, hogy olyannyira népszerű az a közösségi oldalakon terjedő videó, amelyen az ősz, szakállas, apró bácsi énekelve megérkezik az útvonal végét jelképező emlékműhöz.

Azt talán mondanunk sem kell, hogy a családja eléggé megijedt, amikor bejelentette, hogy végigcsinálja a túrát, a hatvankilenc éves felesége azonban vele tartott, sőt, az út nagy részét ő is teljesítette. Persze mindez nem meglepő, mivel ötven évvel ezelőtt, 1972-ben a San Jacinto-hegységben találkoztak, ahol Jon vadőrként dolgozott, míg későbbi felesége egy hátizsákos kiránduláson vett részt. Ezek után szinte kézenfekvő, hogy a túrázás és a természetjárás azóta is a közös szenvedélyük. Na de milyen volt túl a hetvenen teljesíteni a Pacific Crest Trailt?

A teljes cikket CsupaSport.hu-n olvashatja tovább.

Borítókép: Jon Anderson (Fotó: Instagram)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.