Van megoldás a vízhólyagok hatékony megelőzésére

Nem sok minden tudja annyira megkeseríteni egy túrázó életét, mint a lábfejen kialakuló vízhólyag, amely mindig a legrosszabb helyen alakul ki – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CsupaSport2022. 11. 16. 16:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vízhólyagok megelőzésére számos módszer van. Ilyen a dupla zokni használata, ami segít csökkenteni a bőr súrlódását, valamint javasolt a cipőfűzőnkkel a sarokrögzítéses kötés. Létezik azonban egy olyan megelőző módszer is, amely ezekkel tetszőlegesen kombinálható, és indulás előtt nagyon egyszerűen alkalmazható. A lábfej leragasztásáról van szó.

A művelethez mindössze egy mikropórusos sebészeti szalagra lesz szükségünk, amelyet bármely gyógyszertárban beszerezhetünk, valamint egy ollóra. A legjobb, ha valaki segít nekünk méretre vágni a szalagokat, és nekünk már csak a ragasztással kell foglalkoznunk.

Üljünk le a földre, vegyük le lábunkról a zoknit, tisztítsuk meg a lábfejünket és talpunkat mindenféle szösztől. Lábfejünket húzzuk minél közelebb úgy, hogy kényelmesen elérjük, és a talajra merőleges legyen. Kezdjük el vízszintesen, lentről felfelé haladva a szalag méretre vágott darabkáival leragasztani a talpunkat.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.