időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Van megoldás a vízhólyagok hatékony megelőzésére

Forrás: CsupaSport
2022.11.16. 16:00 2022.11.16. 16:18
Van megoldás a vízhólyagok hatékony megelőzésére

Nem sok minden tudja annyira megkeseríteni egy túrázó életét, mint a lábfejen kialakuló vízhólyag, amely mindig a legrosszabb helyen alakul ki – olvasható a CsupaSport cikkében.

A vízhólyagok megelőzésére számos módszer van. Ilyen a dupla zokni használata, ami segít csökkenteni a bőr súrlódását, valamint javasolt a cipőfűzőnkkel a sarokrögzítéses kötés. Létezik azonban egy olyan megelőző módszer is, amely ezekkel tetszőlegesen kombinálható, és indulás előtt nagyon egyszerűen alkalmazható. A lábfej leragasztásáról van szó.

A művelethez mindössze egy mikropórusos sebészeti szalagra lesz szükségünk, amelyet bármely gyógyszertárban beszerezhetünk, valamint egy ollóra. A legjobb, ha valaki segít nekünk méretre vágni a szalagokat, és nekünk már csak a ragasztással kell foglalkoznunk.

Üljünk le a földre, vegyük le lábunkról a zoknit, tisztítsuk meg a lábfejünket és talpunkat mindenféle szösztől. Lábfejünket húzzuk minél közelebb úgy, hogy kényelmesen elérjük, és a talajra merőleges legyen. Kezdjük el vízszintesen, lentről felfelé haladva a szalag méretre vágott darabkáival leragasztani a talpunkat.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.