Norvégia leglátványosabb sziklája nem olyan veszélyes, mint amilyennek tűnik

A tériszonyosokat a Kjeragbolten látványától is kirázza a hideg. A látszat ellenére a látványosság egyáltalán nem olyan veszélyes, mint amilyennek elsőre tűnik – olvasható a CsupaSport cikkében.

Magyar Nemzet
Forrás: CsupaSport2022. 12. 07. 9:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első látásra szerelem. A legtöbben így éreznek a Kjeragbolten szikla iránt, amely a Norvégiában fekvő Kjerag-hegységben található, Forsand községnél. Az „ide el kell menni” érzés az első kép megtekintése után hatalmába keríti az embert, a Kjeragbolten ugyanis egy két sziklafal közé beszorult öt köbméteres, aránylag gömbölyű kő, amelyre turisták tömege merészkedik ki naponta, hogy elkészítse élete fényképét.

Hogy a sziklán pózolás mennyire veszélyes? Kevésbé, mint amilyennek tűnik. Kezdve azzal, hogy a Kjeragboltenhez vezető út nagyobb gyerekekkel is bejárható, mivel a táv a parkolótól hozzávetőlegesen öt kilométer, s az 500 méteres szintemelkedés ellenére is mintegy két-három óra alatt kényelmes tempóban teljesíthető. Persze számoljunk ugyanennyit a visszaútra is.

A szikla mérete bizalomra ad okot, felülete nagyobb, mint elsőre az ember gondolná. Kényelmesen fel lehet rá állni, le lehet rá ülni, és mivel tudósok szerint a szikla i. e. 50 000-ben került mostani helyére, nem kell tartani tőle, hogy leszakad.

A teljes cikket Norvégia leglátványosabb sziklája kevésbé veszélyes, mint amilyennek tűnik címmel a CsupaSport.hu-n olvashatja tovább.

Borítókép: Kjeragbolten (Fotó: Flickr)
 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.