Európa legszebb bélyegeit keresi a PostEurop

A bélyegszépségversenyen idén a védett hazai állatok témakört dolgozzák fel az indulók.

Forrás: MTI2021. 05. 10. 15:14
null
A versenyre nevezett magyar bélyegújdonság Petényi Tibor Z. tervei szerint készült Forrás: PostEurop
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindult az internetes közönségszavazás a PostEurop (Európai Postaüzemeltetők Egyesülete) honlapján, amelyen eldől, hogy melyik ország EUROPA-bélyege a legszebb. A bélyegszépségversenyen idén a védett hazai állatok témakört dolgozzák fel az indulók és a mezőnyben szerepel magyar bélyeg is – közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel hétfőn.

A PostEurop évente kínál lehetőséget arra, hogy tagjaik közös témában úgynevezett Európa-bélyeget bocsássanak ki. A nemzetközi megmérettetés témáját idén a védett állatok adták.

A versenyre nevezett magyar bélyegújdonság Petényi Tibor Z. tervei szerint készült. A bélyegkisív egyik címletén a Magyarországon márciustól októberig fészkelő költöző énekesmadár, a cigánycsuk látható, amelyet 2021-ben az év madarának választottak. A másik címleten a molnárgörény szerepel. A kevéssé ismert kistermetű ragadozó a Dunántúlon és az Alföldön leginkább gyepek, mezőgazdasági területek szélén fordul elő.

A versenyre nevezett magyar bélyegújdonság Petényi Tibor Z. tervei szerint készült
Fotó: PostEurop

Szavazni szeptember 9-ig a PostEurop honlapján lehet, a posteurop.org/europa2021 oldalon.

Az EUROPA-bélyeg szépségverseny 2003-ban indult és a Magyar Posta 2008 óta a megmérettetés rendszeres résztvevője. A nemzetközi versenyen eddig négy alkalommal bizonyult magyar bélyeg a legszebbnek: 2008-ban csillagászat, 2009-ben levélírás, 2010-ben a gyermekkönyvek, 2012-ben pedig a látogatás témakörben. Legutóbb 2018-ban ért el dobogós, második helyezést a Magyar Posta által nevezett bélyeg.

Százhetvennégy év után megszüntették a táviratot Magyarországon

Sokáig nélkülözhetetlen kommunikációs eszköz volt a társadalomban, és még a rendszerváltáskor is évente 8 millió táviratot küldtek egymásnak az üzleti ügyfelek és magánszemélyek, de évről évre csökkenve, tavaly már csak 23 ezer volt a feladott táviratok száma. A Magyar Posta 2021. április 30-án megszüntette a szolgáltatását, de mi még egy reggeli munkakezdésen meglátogattuk az ország utolsó főállású távirat-kézbesítőjét, Jovici Györgyöt.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.