Három perc alatt készíti el a pizzát Olaszország első pizzaautomatája

Az automatánál négyféle pizza közül lehet választani 4,50 és 6 euró közti áron.

Forrás: MTI2021. 05. 12. 10:44
null
Az újonnan üzembe helyezett automatából a nap 24 órájában vásárolhatnak az emberek Fotó: Andrew Medichini Forrás: MTI/AP/Andrew Medichini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három perc alatt a vásárló szeme láttára készít el egy kis pizzát Olaszország első pizzaautomatája, amelyet a római Bologna téren helyeztek üzembe.

Az éhes járókelőket éjjel-nappal kiszolgáló automata, a Mr. Go Pizza ötlete egy nemzetközi startup vállalkozástól származik, amely Let's Pizza néven szabadalmaztatta a technológiát.

Az automatánál négyféle pizza közül lehet választani 4,50 és 6 euró közti áron. A vásárló egy üvegablakon át figyelheti, amint az automata elkészíti a pizza alapanyagát, a tésztát, paradicsomszósszal és a kívánt feltétekkel megrakja, majd megsüti.

Három perc alatt a vásárló szeme láttára készít el egy kis pizzát Olaszország első pizzaautomatája
Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini

Az első reagálások az újdonságra nem mondhatók lelkesnek, a „megteszi, ha az ember siet”-től az elborzadásig terjednek. Sokan túl kicsinek találják az adagot és keveslik a rajta lévő feltétet is.

A pizzaautomata valójában szentségtörésnek számítana Olaszországban, a legalább 130 éves múltra visszatekintő hagyományt féltve őrző nápolyi pizzasütőket mégsem igazán zavarja az automatizálás, szerintük Olaszországban egyszerűen nincs jövője az automatában sült pizzának.

Miért kell tésztát enni, ha sportolunk?

Az elmúlt években divatos étrendek szerint a magas fehérjetartalmú, egészséges zsírokat és kevés szénhidrátot tartalmazó ételeket javallott fogyasztani. Pedig a szénhidrátok elhagyása kifejezetten káros lehet a sportolóknak.

Szénhidrátokra, mint például gyümölcsre, zöldségre, kenyérfélékre, tésztára, szüksége van a szervezetünknek, ha sportolunk. A szénhidrát elengedhetetlen ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsunk. Persze jó minőségű szénhidrátot kell fogyasztani. Durumtésztát vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát, pékárut.

A szénhidrát a szervezet fő üzemanyagforrása

Amikor kenyeret, tésztát vagy más szénhidrátot eszünk, ezeket a szervezet lebontja, és nagy részük glükózzá alakul. A glükóz a szervezet elsődleges „üzemanyagforrása”, így ha nem kap belőle elegendőt, nem lesz energiánk az edzésekhez.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.