Hasznos tanácsok, hogy fittek maradjunk az irodában

Ha irodai munkát végzünk, nehéz fittnek maradnunk úgy, hogy nyolc órát az íróasztal mellett töltünk. Íme néhány tipp, hogy ne tunyuljunk el a munkahelyen – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 05. 06. 11:30
null
A nyújtás jót tesz az izmainknak Forrás: PEXELS

Ha irodai munkát végzünk, nehéz fittnek maradnunk úgy, hogy nyolc órát az íróasztal mellett töltünk. Íme néhány tipp, hogy ne tunyuljunk el a munkahelyen – olvasható a CsupaSport cikkében.

Súlyzózzunk az irodában!

Nem kell öt- vagy tízkilós súlyzókat vinnünk. Fitneszboltokban lehet kapni kis maroksúlyzókat, marokerősítőket, amelyek az asztalunkon is elférnek, és olykor kézbe is kaphatjuk őket.

Nyújtsunk!

Az asztalnál ülés megterheli a derék-, a hát- és a nyakizmokat, így nem árt, ha naponta többször jó nagyokat nyújtózunk a székben. Mivel az irodában aligha van lehetőségünk jógára vagy pilatesre, ezek a nyújtógyakorlatok is sokat érnek: javítják a vérkeringést, megmozgatják az izmainkat.

A nyújtás jót tesz az izmainknak
Fotó: Pexels

Keljünk fel, és lépcsőzzünk!

Olyan egyszerű, mint ahogy hangzik. A „munkahelyi sport” legegyszerűbb módja, ha az irodaházban nem a liftet használjuk, hanem lépcsőzünk.

Lehet, nagy a kísértés, hogy reggel a munkatársainkkal együtt beszálljunk a liftbe, ám gondoljunk arra, hogy a lépcsőzés jó hatással van a vérnyomásra, a vérkeringésre, a lábizmainkról nem is beszélve.

Használjunk lépésszámlálót vagy töltsünk le egy alkalmazást a telefonunkra. Motiváló tud lenni, hogy minél magasabb számot mutasson a nap végén. Napi tízezer lépéssel már sokat tettünk az egészségünkért, kondíciónkért.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Hasznos tippek a motiváció visszanyeréséhez

Van az a pont, amikor úgy érezzük, hogy nem megy, nincs tovább. Még a legvérmesebb hobbisportolók is kiéghetnek. Néhány tanáccsal segítünk, hogy visszanyerhessük a motivációt – olvasható a CsupaSport cikkében.

Nincs kedve hajnalban felkelni, hogy elmenjen edzeni vagy munka után inkább hazafelé, mintsem a konditerem felé veszi az irányt. Bizonyára minden sportot űző ember életében előfordult már, hogy nem volt meg a kellő motiváció a mozgáshoz. Mit tegyünk annak érdekében, hogy ismét lelkesen húzzuk fel az edzőcipőnket?

Tartsunk szünetet!

Ha nincs motivációnk az edzéshez, jó, ha tartunk egy kis szünetet. Sokak nehezen teszik meg ezt a lépést, mert bűntudatot éreznek, ha kihagynak egy-két napot. Lehet, hogy valakinek elég néhány nap, másoknak egy hét, hogy újra kedvet kapjanak a mozgáshoz. Nem kell aggódni! Ha két héten belül folytatjuk a munkát, nem veszítünk a fittségünkből.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.