Az erkölcsi hazaárulás harmadik Momentuma

A nemzeti érdek létezik, de ezt nem értik vagy nem akarják érteni a Momentum fiataljai. Ez tragikus.

2020. 09. 28. 14:40
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András korábban még tiltakozott a Czeglédyvel való közösködés ellen Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete-Győr, nevezett „Fegyőr”, a Momentum elnöke néhány nappal ezelőtt Facebook-üzenetben arra buzdította az erdélyi magyar polgárokat, hogy a tegnapi román helyhatósági választásokon bátran szavazzanak a román liberális pártszövetség, az USR PLUS jelöljeire. „Arra szeretnélek kérni titeket, hogy ahol tehetitek, támogassátok az USR PLUS jelöljeit is” – mondta.

Itt álljunk meg egy baráti szóra.

Tavaly, amikor Fekete-Győr a romániai elnökválasztások kampányában az USR PLUS jelöltje, Dan Barna mellett szónokolt, akkor kinyílt a bicska az ember zsebében, főként, hogy nemsokára Donáth Anna a szlovákiai parlamenti választások kampányában a szlovák liberális pártra való szavazásra buzdította a szlovákiai magyarokat.

Nem csoda, hogy ezek után a magyar közvéleménytől – köztük tőlem – kapott hideget-meleget a Momentum és annak elnöke, és sokan – többek között magam is – arra hívtam fel a figyelmet, hogy mindez, ha nem is jogi értelemben, de erkölcsi szempontból hazaárulásnak tekinthető (ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, CÖF-beli kollégám is ezt hangoztatta).

A pártban láthatóan győzött a Donáth–Berg–Cseh-féle internacionalista-kozmopolita (urbánus) vonal, a „Világ liberálisai, egyesüljetek!” felkiáltás szellemiségében. Ha egyáltalán valaha is lett volna nem internacionalista, hanem nemzeti vonulat a párton belül. De ha volt is ilyen, vagy akadna is néhány „másként gondolkodó” (mert náluk valóban a nemzeti értékrendűek a másként gondolkodók), azoknak a szava egyértelműen és totálisan háttérbe szorult.

De mégis, muszáj feltenni a kérdést: miféle meggondolás állhat a Fekete-Győr–Donáth–Berg–Cseh-féle nemzetellenes politizálás mögött?

Megmondom, ha ők nem is mondják ki: az, hogy egy mai, „haladó” vagy „progresszív” (vicces ez a fogalom) politikus a „modern” világban a politikai ideológiájának, s nem a nemzetének kell megfelelnie, hiszen a 21. században már benne élünk a nagy világtársadalomban, ahol a nemzetek jelentéktelen semmivé foszlanak amúgy is, mindez csak idő kérdése.

Ezért, ha a Momentum „liberális” párt, akkor mind az unióban, azon belül az Európai Parlamentben, mind a szomszédos országokban, ahol honfitársaink élnek, kizárólag az ideológiájuk alapján kell fellépniük, nem törődve a magyar nemzeti érdekekkel, a magyar identitással, a hazafiassággal.

És ez az erkölcsi hazaárulás.

Tudniillik ebben a nagy világtársadalom és nyílttársadalom-vízióban csak azt nem veszik észre – nagyon naivul –, hogy amíg ők eladják egy tál lencséért a magyar érdekeket, addig a román, szlovák, de az unióban az osztrák, a holland, a francia, a dán stb. liberálisok röhögnek a markukba, mert ilyen nemzeti önfeladásra ők sohasem lennének képesek, ám szívesen kihasználják a momentumos hasznos idiótákban rejlő lehetőségeket. (Láttam a korábban nacionalista-soviniszta, mára azonban kozmopolita-globalista-sorosista Dacian Ciolos arcát a tévén keresztül azon a bizonyos CSR PLUS-gyűlésen, ahol Fekete-Győr felszólalt: az ő gúnyos mosolyában minden benne volt.)

A nemzeti érdek – szerencsére – továbbra is szívósan létezik, de ezt vagy nem értik, vagy nem akarják érteni a momentumos fiatalok. Ez pedig tragikus.

És teljesen logikus, hogy csatlakoztak Gyurcsány Ferenchez.

Utóirat: lehetséges, hogy a hazaárulásról szóló, jelenleg nagyon zárt értelmezésű törvényünk némi pontosításra, kiterjesztésre szorulna. Például belekerülhetne a büntető törvénykönyv 2012. évi C. törvényébe egy olyan kitétel, amelyik arról szól, hogy minden olyan tevékenység, mely az országnak és a nemzetnek világos és közvetlen (clear and present) politikai, gazdasági vagy egyéb károkat okoz, hazaárulásnak minősül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.