időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Sikertörténet lehet az együttműködés

WL
2012.05.30. 21:58

Nagy lehetőségeket lát a magyar–orosz mezőgazdasági kapcsolatok fejlesztésében Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár.

A magyar küldöttség az első, amelyet az új orosz kormány megalakulását követően fogadtak Moszkvában a mezőgazdasági minisztériumban. Az orosz partner elmondta: Magyarország fontos számukra, ezért kerítettek sort erre a találkozóra, miközben az új tárca még kialakulóban van – tájékoztatta Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár az MTI-t.

2012 őszén sor kerülhet a magyar–orosz mezőgazdasági vegyes bizottság ülésére – jelezte a tárgyaláson az orosz miniszterhelyettes. Alekszandr Csernogorov úgy ítélte meg, hogy szívós munkával a magyar–orosz mezőgazdasági együttműködés sikertörténet lehet, hiszen az Orosz Föderációban 2013–2020-ra vonatkozó, átfogó mezőgazdasági fejlesztési terv készül, amely nagy lehetőségeket teremt a magyar mezőgazdasági termékek és technológiák értékesítésére is.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.