Devizahitelek: újabb 24 kereset érkezett

A határidő lejártáig összesen 79 hitelintézeti kereset érkezett.

BLM
2014. 08. 25. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság közleménye szerint a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma haladéktalanul megvizsgálja, hogy a beérkezett keresetlevelek megfelelnek-e a vonatkozó jogszabályokban rögzített alaki és tartalmi követelményeknek. Ezután dönthetnek a tárgyalások kitűzéséről, illetve – ha az adott keresetlevél nem felel meg a törvényi kritériumoknak – az idézés kibocsátása nélküli elutasításról.

A Fővárosi Törvényszék hétfőn elutasította a Milton Hitelezési Zrt. keresetét, a K&H Bank ügyében pedig szeptemberre halasztotta az ítélethirdetést.

 

Múlt pénteken a Fővárosi Törvényszék a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet perkeresetét utasította el.

A törvényszék azt közölte, a bankok közül a MagNet Közösségi Bank Zrt., a Porsche Bank Zrt., a Kinizsi Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt., a FHB Kereskedelmi Bank Zrt., a BUDA Regionális Bank Zrt., az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt., a DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt., és a Banco Primus Fióktelep Magyarország nyújtott be keresetet hétfőn.

A pénzintézetek közül pedig az utolsó napon a SAVARIA Takarékszövetkezet, a Santander Consumer Finance Pénzügyi Vállalkozás Zrt., a Mecsek Takarék Szövetkezet, a Hungária Takarék Takarékszövetkezet, a HYPO Alpe-Adria Leasing Zrt., a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt., a Lombard Ingatlan Zrt., a Fókusz Takarékszövetkezet, a Örkényi Takarékszövetkezet, a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet,, a Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezet, a Lakiteleki Takarékszövetkezet, a SUMMIT Pénzügyi Zrt., a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet, a Füzes Takarék Szövetkezeti Hitelintézet nyújtott be keresetlevelet a törvényi vélelem megdöntése érdekében a magyar állam ellen.

A törvényszék tájékoztatása szerint a tárgyalásokat nem a keresetlevelek beérkezésének sorrendjében tűzik ki, hanem azok feldolgozása alapján.

A határidő lejártáig összesen 79 hitelintézeti kereset érkezett – közölte Póta Péter, a törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére hétfőn. Hozzátette, hogy 24 keresetlevelet idézés kibocsátása nélkül elutasítottak, melyek közül hatot a pénzügyi intézmények újra benyújtottak.

A benyújtás végső határideje hétfőn a hivatali idő vége, vagyis 16.00 óra volt, eddig lehetett a bírósági gyűjtőládába bedobni, vagy délelőtt 11 óráig a kezelőirodában személyesen benyújtani a dokumentumokat. A legtöbb érintett a személyes átadást választotta, a gyűjtőládába csak két kereset érkezett, ezek közül egy az utolsó napon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.