Gőzerővel épül a szennyvízcsatorna a fővárosban (x)

Tizenhat kerületet érint a környezetvédelmi óriásberuházás.

2014. 08. 28. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régi adósságát törleszti a főváros a jelenleg zajló szennyvízcsatorna-hálózat bővítéssel. Az európai uniós támogatással megvalósuló beruházás keretében összesen 240 kilométernyi új szennyvízcsatorna épül meg Budapest eddig ellátatlan területein. Az átfogó fejlesztés tizenhat kerületet érint: a IV., a XIII., a XIV., a XV., a XIX. és a XX. kerületben már meg is épült a csatorna, míg a II., a III., a X., a XI., a XII., a XVI., a XVII., a XVIII., a XXII. és a XXIII. kerületben jelenleg is gőzerővel zajlik a kivitelezés.

A szennyvízcsatornázás egyik legfontosabb eredménye, hogy tisztább, higiénikusabb lesz a környezetünk. A csatornázatlan háztartások elszivárgó szennyvize a talaj és a talajvíz mellett az élővizeket is károsítja, sőt akár egészségünket is veszélyeztetheti. Hamarosan elérhetővé válik a környezetbarát megoldás: az új csatornára csatlakozással az eddig ellátatlan háztartásokban keletkező szennyvíz többé nem árt a környezetnek, hanem az utolsó cseppig tisztításra kerül. A kiépülő hálózatnak köszönhetően a szennyvíz a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre jut, ahonnan megfelelően megtisztítva kerül a Dunába. A szennyvíz elvezetése és tisztítása összességében zöldebb, tisztább, élhetőbb lakókörnyezetet teremt.

A csatornázatlan háztartások gyakori „vendége” a szippantós autó, melyet időről időre ki kell hívni a házi szennyvíztároló ürítése miatt. Ez a kényszerű megoldás visszatérő kényelmetlenséget és költséget jelent az érintett ingatlantulajdonosok számára. A szennyvízcsatornára való rácsatlakozáskor ez a probléma teljesen meg fog szűnni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.