Kilencmilliárddal kevesebből kijön az elkerülő

A Közgép építheti meg a hódmezővásárhelyi elkerülőt.

2014. 08. 28. 10:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nol.hu úgy tudja, hogy bár a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. még nem hirdette ki a beruházás eredményét, de öt ajánlat érkezett a nyílt közbeszerzési eljárásra. A csütörtökön tíz órakor tartott tenderbontáson pedig kiderült, hogy a projekt előzetesen becsült 35 milliárd forintos mérnökáránál akár kilencmilliárddal olcsóbban is vállalható a kivitelezés.

A lap úgy tudja, hogy a Közgép Zrt. 26,65 milliárd forintos ajánlatot tett. A Hódút Kft. 33,99 milliárdért, a Subterra a.s., Dömper Kft., Doprastav Kft. hármasa által életre hívott SDD Konzorcium 26,98 milliárd forintért, a Swietelsky Magyarország Kft. 27,1 milliárdért építené meg az utat. A hírek szerint a legdrágább, 34,9 milliárd forintos ajánlatot az Euroaszfalt és az A-Híd konzorcium adta.

Az elkerülő utat még 2012-ben nyilvánították kiemelt beruházásnak – írja a Nol.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.