Minden új bankszámlához életbiztosítást adnak

Több tízezren nyitottak új bankszámlát Indiában az akció augusztus 15-i kezdete óta.

2014. 08. 29. 0:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Modi levélben szólította fel a bankokat, hogy tegyenek meg mindent, hogy „egy ember se maradjon bankszámla nélkül”. A cél, hogy 2018-ig 150 millió olyan embernek legyen bankszámlája, akinek eddig nem volt. India 1,2 milliárdos lakosságának nagyjából fele nem rendelkezik bankszámlával.

Narendra Modi szerint a bankszámlák népszerűsítése fontos feladat, mert azok hiánya hátráltatja a fejlesztési törekvéseket. A kezdeményezés egyik hasznos mellékhatása lehet, hogy csökkenti a korrupciót és növeli az átláthatóságot a pénzügyi rendszerben.

Az új bankszámlák sajátos tulajdonsága, hogy akkor se szüntetik meg őket, ha nincs rajtuk pénz. Ez a megoldás előfeltétele a sikernek, mert Indiában nagyon sok embernek rendkívül alacsony a jövedelme. A központi kormány mindenkinek, aki most bankszámlát nyit, 1650 dollár értékű ingyenes életbiztosítást ad ösztönzőként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.