Óriásberuházást hajtott végre a GYSEV Cargo Zrt.

Hatalmas darut állítottak fel Sopronban.

LM
2014. 08. 29. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rázó László tájékoztatása szerint a 41 tonna teherbírású portáldarut 890 millió forintért szerezték be, ehhez az Új Széchenyi Terv pályázatán 388 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a társaság.

A beszerzés a vasúttársaság soproni konténertermináljának fejlesztésére indított 1,3 milliárd forintos projekt része, aminek legfontosabb eleme volt a portáldaru beszerzése. A daru darabjait a gyártó Künz ausztriai és csehországi telephelyeiről speciális szállítójárművekkel hozták Sopronba.

A konténerek emelésére, áthelyezésére használt portáldaru 300 méteres sínpályán mozog, alatta 4 vágány helyezkedik el. A munkagép képes a kamionon, illetve vasúti kocsin érkező konténerek mozgatására, áthelyezésére is. A fejlesztés részeként elvégezték a darupálya statikai megerősítését és felépítményének cseréjét, valamint a bakdaru villamosenergia-ellátásának kiépítését.

A projekt keretében három acélszerkezetű fedett-nyitott fatárolót építtet a cég, fejlesztik az üzemviteli szoftvert és a már meglévő konténerkövető rendszert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.