Rekordalacsony hozam a kincstárjegyeknél

Rekordalacsony hozammal értékesített a meghirdetett összegben 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

BLM
2014. 08. 28. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ÁKK 40 milliárd forintot hirdetett meg 12 hónapos diszkont kincstárjegyből értékesítésre csütörtöki aukcióján. A benyújtott 65,4 milliárd forint jegyzési ajánlatból a meghirdetett összeget fogadta el az előző aukciónál 9 bázisponttal alacsonyabb átlaghozamon.

Az 1,77 százalékos hozam az eddigi legalacsonyabb a 12 hónapos dkj-aukciók történetében, és egy bázisponttal van a 12 hónapos lejáratra szerdán a másodpiacon kialakult 1,78 százalékos referenciahozam alatt.

Csütörtöki aukcióján az ÁKK változó kamatozású kötvényeket is értékesített. A 3 éves lejáratra 20 milliárd forint értékben meghirdetett változó kamatozású kötvényekre 71,6 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amelyből végül 30 milliárd forintot fogadott el az ÁKK.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.