Sztrájkoltak a Germanwings pilótái

Főleg német belföldi járatokat érintett a figyelemfelhívás.

LM
2014. 08. 29. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A stuttgarti repülőtér tájékoztatása szerint a Germanwings 36 stuttgarti járatát törölte, ezek többsége német belföldi járat volt, kisebbik része pedig nemzetközi. A düsseldorfi repülőtéren a járatinformációk szerint nem volt járattörlés, Kölnben 24 érkező és 24 induló járatot nem indít el a társaság, ezek között milánói, zürichi, londoni járat is van.

A Budapest Airport járatinformációi szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a Germanwings délig két járatot üzemeltet (Düsseldorfból és Stuttgartból), és egyiket sem törölték.

A Lufthansa-csoport 5400 pilótáját tömörítő szakszervezet, a Vereinigung Cockpit (VC) csütörtökön közölte, hogy péntek reggel 6 órától délig sztrájkolni fognak a Germanwings – a Lufthansa diszkont-légitársasága – egyes pilótái, mert a VC nem tudott megállapodni a munkáltatóval a korkedvezményes nyugdíjazás feltételeivel kapcsolatban.

Áprilisban a pilóták a VC felhívására három napig sztrájkoltak, hogy nyomatékot adjanak követeléseiknek, de megállapodást azóta sem sikerült elérni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.