12,3 százalékkal nőtt az ipari termelés

Júliusban az ipari termelés volumene 12,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

WL
2014. 09. 05. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás júliusban 1,6 százalékkal emelkedett. Az év első hét hónapjában 9,8 százalékkal nőtt a termelés az előző év azonos időszakához képest.

Mikó Ildikó, a KSH munkatársa az adatok ismertetésekor elmondta: az idén eddig ez a legmagasabb növekedés, sőt 2011 februárja óta nem volt ennél jobb adat. Változatlanul a járműgyártás játszik főszerepet az ipari adatok alakulásában.

A növekedés megfelel az elmúlt hónapok tendenciáinak, márciusban 10,7 százalékkal, áprilisban 9,7 százalékkal, májusban 10,1 százalékkal, júniusban pedig 11,3 százalékkal nőtt az ipari termelés a nyers adatok szerint.

A 2014. júliusi részletes adatokat szeptember 12-én közli a KSH.

A magyar gazdaság növekedése volt a legmagasabb a 28 uniós tagállam között az előző év azonos időszakához képest – értékelte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatait.

Kiemelte: egyre egészségesebb és kiegyensúlyozottabb a növekedés, a legdinamikusabban növekvő ágazatok az ipar, építőipar, mezőgazdaság, de ezek mellett a beruházások több mint 20 százalékos növekedése is optimizmusra ad okot. „Ez azt jelenti, hogy a jövőben fejlesztések lesznek, és ha fejlesztések lesznek, lesz több munkahely” – fogalmazott.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.