180 milliós beruházás Jánkmajtison

Elkészült a gyümölcsfeldolgozással és -kereskedelemmel foglalkozó Agricolae Kft. logisztikai beruházása.

MNO
2014. 09. 26. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházáshoz az Agricolae Kft. mintegy 84 millió forint munkahelyteremtő támogatást nyert el a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán, amivel 30 új munkahely létesül a társaságnál – közölte Czomba Sándor. Bíró Csaba ügyvezető igazgató elmondta, az elkészült 20 tonna kapacitású fagyasztó- és 1000 tonna kapacitású tárolóhelyiséggel a több céget tömörítő társaság megkétszerezte eddigi logisztikai kapacitását.

Németh Szilárd az eseményen hangsúlyozta, a beruházás nagyszerű példa a kabinet, az önkormányzat, a helyi vállalkozók és a munkavállalók összefogásának, hogy ebből a szociálisan nehéz helyzetből a saját hajuknál fogva kihúzzák magukat. „Ez történt Magyarországon is 2010 óta, ennek az egyik bizonyítéka a rezsicsökkentés. Most ott tartunk, hogy 2012-höz képest egyharmadával lehet olcsóbban a gázhoz hozzájutni, negyedével olcsóbban az áramhoz, hamarosan pedig a távhő díjait mérsékeli 3,3 százalékkal a kormány. Az élbolyból egészen a legolcsóbb energiáig jutottunk az Európai Unióban, nálunk csak Romániában olcsóbb a gáz” – jelentette ki a kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusa.

A beruházással kapcsolatban Németh Szilárd megemlítette, megvizsgálják annak lehetőségét, hogyan lehetne Budapesten – akár üzlethelyiség átadásával – a cég termékcsaládját népszerűsíteni.

Az 1998-ban alakult Agricolae Kft. 2003-ban hozta létre a Meggy Kert-Tész szövetkezetet, 2005-ben a Szatmár Bio Kft., majd 2009-ben a Szatmári Szilvalekvár Kft. kapcsolódott be a cégcsoport munkájába, amely ma közel száz embert foglalkoztat.

A csoport fő terméke a szilvalekvár; a társaság rendelkezik az egyetlen és legnagyobb telepített nemtudomszilva-termő területtel. Szilvából 2013-ban 3000 tonnát dolgozott fel az Agricolae, ebből 650 tonna lekvárt készített. 2012-ben étkezési és ipari almából 7000 tonnát, tavaly meggyből mintegy 4000 tonnát dolgozott fel. A nyilvános cégadatok szerint a társaság 2013-ban 1,2 milliárd forint nettó árbevétel mellett 51,4 millió forint mérleg szerinti eredményt realizált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.