200 milliós fejlesztés Jászdózsán

Az ivóvíz minőségének javítását célzó, több mint 200 millió forint értékű fejlesztési program kezdődött Jászdózsán európai uniós támogatással.

MNO
2014. 09. 23. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közel 2200 lelket számláló községben a szolgáltatott ivóvíz az előírásoknál magasabb ammónium- és mangántartalma miatt nem felel meg az előírásoknak, a település szerepel emiatt a minőségi kifogással érintett települések listáján – jelezte Szerencsés István polgármester. Tájékoztatása szerint a beruházás nettó költsége 202,5 millió forint, a támogatási összeg 182,2 millió forint, a különbözetet és az általános forgalmi adót a kedvezményezett önkormányzat biztosítja.

Az ivóvíz gáztalanítását, ammóniamentesítését, valamint a vas- és mangántartalmának eltávolítását szolgáló munkák során a műtárgyakat felújítják, a nyomásbiztosítás és a kapacitás fenntartása miatt egy új 50 köbméteres víztornyot építenek. Kicserélik, illetve korszerűsítik a technológiai segédberendezéseket, a tisztítórendszerbe két 1600 milliméter átmérőjű aktív szénszűrőt építenek be. A projekt befejezése 2015. június végére várható, a kivitelezést a fővárosi Mandarino Ingatlanberuházó Kft. végzi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.