2018-ra gyorsforgalmi épülhet Sopron és az M1-es között

További cél, hogy az ország valamennyi megyei jogú városát gyorsforgalmi úttal kössék össze az autópályákkal.

MD
2014. 09. 06. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: további cél, hogy az ország valamennyi megyei jogú városát gyorsforgalmi úttal kössék össze az autópályákkal. Az M85-ös Győr és Csorna közötti szakasza jövő júniusra készül el, a csornai elkerülő építése 2017-ben fejeződik be.

Lázár János elmondta, hogy a beruházás felgyorsítása annak a 34 milliárd eurós (10 846 milliárd forint) támogatásnak köszönhető, amelyről partnerségi megállapodást kötött Magyarország az Európai Bizottsággal a 2014–2020 közötti időszakra.

Az európai uniós pénzekről szóló tárgyalásokon Magyarország kiemelten fontosnak tartotta az úthálózat fejlesztését és a munkahelyteremtést, hogy a vidéken élők infrastrukturális helyzetében és munkához való jutásában pozitív változás legyen – tette hozzá a miniszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.