440 ezer pilótára és technikusra van szükség

Az amerikai Boeing repülőgépgyár szerint a következő húsz évben 440 ezer kereskedelmi pilótára és technikusra lesz szüksége a légi iparnak.

NT
2014. 09. 18. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az everetti társaság csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 2033-ig 216 ezer pilótának és 224 ezer technikusnak adhat állást a szektor, a pilótaigénynek a 39 százaléka az ázsia-óceániai régióban keletkezik majd, ez több, mint az észak-amerikai és európai pilótaigény összesen.

Bob Bellitto, a Boeing egyik igazgatója szerint ennek oka, hogy a régió nagy gazdasági fejlődésen megy keresztül, és a világ legnagyobb légi piacává válhat.

A régión belül a legtöbb pilótára és technikusra Kínában és (200 ezer) Dél-Kelet-Ázsiában (110 ezer) lesz szükség. Ezzel egyidejűleg Ázsia-Óceániában lehet a legnagyobb igény a repülőgépekre is: a Boeing korábbi becslései szerint 13 ezer új gépre lesz szükség 2033-ig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.