880 ezres szállásfoglalás a magyar rekord

A legnagyobb számlát egy kétezer fős rendezvény résztvevői csinálták az elmúlt évben, összesen 9 millió forintért ettek-ittak egy étteremben.

BLM
2014. 09. 09. 14:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szallas.hu legfrissebb, keddi felmérése szerint az elmúlt hónapokban a legolcsóbb szállásfoglalásnál két fő 1500 forintért rendelt szobát egy éjszakára. A szezon legdrágább foglalása pedig egy dobogókői szállásra leadott 880 ezer forintos foglalás volt. Bár a portál adatai szerint a foglalások legnagyobb része egy-két éjszakára szólt, olyan is volt, aki 30 napra bérelt ki egy szolnoki apartmant.

A magyar szállodákban előfordult kiugró értékekről készített felmérés szerint volt, aki 65 ezer forintért fogyasztott a minibárból, máshol fejenként 20 ezer forintért rendeltek a vendégek a szálloda éttermében. A legnagyobb számlát azonban egy kétezer fős rendezvény résztvevői csinálták, akik összesen 9 millió forintért ettek-ittak egy étteremben.

A több mint 100 szállásadó részvételével készült felmérésből kiderült az is, hogy a legidősebb hazai utazó 103 éves volt. Néhány vendég a kiugróan sok csomag miatt maradt emlékezetes a szállásadók számára: volt, aki egymaga nyolc bőrönddel érkezett, más öt utazótáskát pakolt össze, igaz, csak két napra foglalt szállást. A szálláson elhelyezett házi kedvenceket tekintve is akadtak érdekességek: a legtöbb állatot valószínűleg az a szállásadó fogadta, akinél egy nemzetközi kutyakiállítás alkalmával 16 tacskó volt.

A közlemény idézi Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: a települések közül eddig Csesznek kapta a legtöbb szavazatot a portál által indított Év Szállása verseny népszerűségi listáján, mögötte Gyomaendrőd és Bükfürdő következik. Szavazni november 6-ig lehet a http://www.szallas.hu/evszallasa oldalon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.