A Gazprom csak a minimumot tudja teljesíteni

A Gazprom csak a szerződéses minimumot tudja földgázból leszállítani Lengyelországnak.

MNO
2014. 09. 15. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„(A lengyelek) a maximális mennyiséget kérik, de mi csak a napi minimumot tudjuk szállítani” – közölte a szóvivő anélkül, hogy megindokolta volna a döntést.

Orosz médiajelentések szerint a Gazprom szolgáltatási szerződései lehetővé teszik a csökkentett szállítások során kieső mennyiség későbbi időpontban történő kompenzálását. A szerződések egyúttal rögzítik azt a minimális napi mennyiséget is, amit a Gazprom köteles leszállítani, valamint azt a maximális napi mennyiséget, amit meg lehet rendelni tőle.

Politikai elemzők szerint Oroszország csökkentett gázszállításokkal próbálja elvenni az EU kedvét újabb szankciók életbe léptetésétől – írja a lengyel PAP hírügynökség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.