A helyi értékekre kell építeni

Ha helyben termelt termékek kerülnek a magyar családok asztalára, akkor tovább fog fejlődni a mezőgazdaság – hangsúlyozta Zsigó Róbert.

BLM
2014. 09. 27. 17:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha újra el tudjuk terjeszteni dédszüleink, nagyszüleink tudását, be tudjuk bizonyítani az embereknek, hogy a mezőgazdasággal érdemes foglalkozni, akkor az egész gazdaság fejlődni fog – hangsúlyozta az államtitkár. Zsigó Róbert szólt arról, hogy ha helyben termelt termékek kerülnek a magyar családok asztalára, akkor tovább fog fejlődni a mezőgazdaság, erősödik a vidék, több munkahely jön létre.

Emlékeztetett arra, hogy 2010 óta a kormányzat egyik kiemelt célja, hogy minél több ember tudjon megélni a mezőgazdasági termelésből és minél több magyar család asztalára kerüljön egészséges, kiváló minőségű magyar élelmiszer.

Ennek érdekében két ütemben módosították a kistermelői jogszabályokat, megpróbáltak ezzel több lehetőséget biztosítani arra, hogy a helyben megtermelt élelmiszert a helyi piacokon lehessen értékesíteni, a helyi közétkeztetésben felhasználni – fogalmazott. Az államtitkár az élelmiszer-biztonság szempontjából fontosnak nevezte, hogy rövidebb úton jusson el az élelmiszer a fogyasztóhoz, aminek egyik feltétele, hogy minél több élelmiszer helyben kerüljön feldolgozásra és fogyasztásra.

Fercsák Róbert (Fidesz–KDNP) alpolgármester bejelentette, hogy a bajai városháza és a bajai halászlé bekerült a megyei értéktárba. Azt a javaslatot, hogy a magyar értéktár tagja legyen a bajai halászlé, egy független ágazati szakmai bizottság tárgyalta és támogató döntést hozott – mondta az alpolgármester. A hungarikum bizottság októberben fog összeülni és a javaslatról akkor fog dönteni – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.