Alacsony lesz a GDP-növekedés az eurózónában

Az EKB előrejelzése szerint éves szinten a növekedés üteme egy százalék alatt marad.

WL
2014. 09. 14. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Arra számítunk, hogy a második negyedéves megbicsaklás után növekedés lesz a harmadik negyedévben, de éves szinten a növekedés üteme egy százalék alatt marad, ami nagyon alacsony” – fogalmazott Victor Constancio.

Az eurózónában 2014 második negyedévében stagnált a gazdasági növekedés, míg az első negyedévben negyedéves alapon számolva csupán 0,2 százalékkal nőtt a GDP.

A milánói találkozón részt vett Jens Weidmann, az EKB kormányzótanácsának tagja is, aki az újságíróknak megerősítette, hogy a gazdasági növekedés 2015-ben is gyenge marad. Jens Weidmann ugyanakkor fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az EKB nem lát defláció kialakulására utaló komoly vészjeleket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.