Átfúrással épül csatorna a Szentendrei út alatt (x)

Így nincs szükség felszíni munkálatokra és forgalomkorlátozásra a nagy forgalmú közlekedési útvonalakon.

2014. 09. 15. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óbudán közel 1600 család szennyvízproblémája oldódik meg a tavaly szeptember óta zajló fővárosi óriásberuházásnak köszönhetően. A fejlesztés keretében bővül a gyűjtőcsatorna-hálózat is a kerületben, melynek eredményeként a Ringató utca környékének szennyvizét a Pók utcai átemelő érintésével, a Duna alatti nyomóvezetéken keresztül az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telepre vezetik, így a terület szennyvízelvezetése hatékonyabb és gazdaságosabb lesz.

A gyűjtőcsatorna Szentendrei utat is keresztező szakaszának tervezésekor első számú szempont volt az északi agglomeráció és az Óbuda-békásmegyeri városrész észak–déli közlekedését biztosító útvonalon a forgalom zavartalanságának fenntartása. Éppen ezért esett a választás az átfúrásos vagy más néven sajtolásos technológiára, melynek keretében nem szükséges a felszínt megbontani, hanem egy sajtoló berendezéssel gyakorlatilag áttolják a csatornavezetéket a HÉV-sínek és a Szentendrei út alatt.

Az augusztus végén kezdődött előkészületi munkálatok során a Szentendrei út két oldalán – a Ringató utca és az Ádámföldi utca kereszteződésénél, illetve a Római térnél – kialakítják az úgynevezett indító- és fogadóaknákat. A tervek szerint szeptember közepén induló sajtolás pedig mintegy öt napot vesz igénybe. A környéken további csatornázási munkálatok is zajlanak, melyek a tervek szerint 2014. október végére fejeződnek be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.