Az orvosi kamarát ellenőrizte az ÁSZ

Elkészültek a Magyar Orvosi Kamaránál tartott helyszíni ellenőrzés eredményeiről szóló számvevőszéki munkaanyagok.

NT
2014. 09. 25. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A számvevők azt vizsgálták, hogy 2010 és 2012 között a kamara gazdálkodása, a feladatainak ellátására kapott költségvetési támogatások felhasználása, nyilvántartása, szakmai beszámolása, beszámoltatása és pénzügyi elszámolása a jogszabályokban, valamint a belső irányítási eszközökben foglaltaknak megfelelően, szabályszerűen történt-e, továbbá hogy a MOK tulajdonosi részesedésével működő gazdasági társaságaival kapcsolatos tranzakciók, pénzeszközátadások a jogszabályi előírásokkal összhangban voltak-e – olvasható az ÁSZ tájékoztatójában.

A számvevők a helyszíni ellenőrzéseket a MOK Országos Hivatalánál és kilenc területi szervezeténél végezték.
A helyszíni ellenőrzés munkaanyagait átadták az ellenőrzés-vezetőnek, ezután kezdődik a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.